Alte sporturi Oina

Oina / Campionatul naţional / 13 Dec. 2010

Frontiera Tomis Constanţa, campioană şi la oină in sala

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat duminică, 12 decembrie 2010, titlul de campioană naţionala la oină în sală. Formaţia Inspectoratului Poliţiei de Frontieră îşi trece astfel în palmares un nou trofeu, după ce în luna octombrie, la Curcani (Călăraşi), constănţenii...

Oina / Campionatul naţional / 06 Oct. 2010

Frontiera Tomis Constanţa - noua campioană a României la oină

Foto www.adevarul.ro

În perioada 25-26.10.2010 a avut loc ultimul turneu play-off al Campionatului Naţional de Oină. Competiţia a fost găzduită de comuna Curcani, judeţul Călăraşi, localitate cu o rezonanţă deosebită în oina românească, de aici provenind prima câştigătoare a campionatului naţional din provincie ...

Oina / Cluburi / 05 Oct. 2010

Biruinţa Gherăeşti - o mare putere a oinei româneşti

Clubul sportiv Biruinţa Gherăeşti (judeţul Neamţ) s-a înfiinţat în noiembrie 2001, având trei secţii sportive: oină, baseball şi fotbal. Totuşi, oina are o tradiţie mult mai veche în Gherăeşti, fiind introdusă în zonă cu mai bine de jumătate de veac în urmă, mai precis în 1959, de către Eugen Cocuţ, maestru al sportului.

Oina / Cupa României / 28 Sep. 2010

Câteva date istorice şi statistice

Prima ediţie a Cupei României la oină a avut loc în anul 1955, la Iaşi, şi a fost câştigată de Ştiinţa (Universitatea) Bucureşti, una dintre marile echipe ale epocii. A fost prima şi singura Cupă naţională din vitrina Ştiinţei, care s-a revanşat însă în campionat, competiţie pe care a câştigat-o în acei ani în 1953, 1954 şi 1956 (şi mult mai târziu, cântecul de lebădă – în 1978).

Oina / Supercupa României / 28 Sep. 2010

Scurt istoric

www.biruintagheraesti.ro

Supercupa României la oină este o competiţie de dată recentă, prima ediţie disputându-se în anul 2005, la Bacău. Deşi în mod tradiţional într-o Supercupă se înfruntă, într-un singur meci, câştigătoarea campionatului naţional şi cea a Cupei României, în cazul oinei situaţia este puţin diferită, în sensul în care disputarea trofeului presupune organizarea unui turneu final cu o participare relativ ciudată.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole