Frontiera Tomis Constanţa - noua campioană a României la oină

Oina - Campionatul naţional / Data: 06 Oct. 2010
Foto www.adevarul.ro

În perioada 25-26.10.2010 a avut loc ultimul turneu play-off al Campionatului Naţional de Oină. Competiţia a fost găzduită de comuna Curcani, judeţul Călăraşi, localitate cu o rezonanţă deosebită în oina românească, de aici provenind prima câştigătoare a campionatului naţional din provincie şi, mai mult, şi din mediul rural. Mă refer, desigur, la Recolta (Avântul) Curcani, campioană în anul 1957, care a înregistrat aceeaşi premieră şi în Cupa României, pe care a cucerit-o în 1963.

Frontiera Tomis Constanţa, echipa Inspectoratului Poliţiei de Frontieră, a reuşit să recâştige titlul pierdut în 2009, în faţa Biruinţei Gherăeşti, ajungând la al şaselea trofeu din palmares şi la al cincilea din ultimii 7 ani. Cu acest nou trofeu, echipa dobrogeană trece pe locul al treilea în clasamentul all-time al oinei româneşti, după Straja (Dinamo) Bucureşti şi Combinatul Poligrafic (Coresi) Bucureşti.

La turneul final au participat cele 3 mari forţe ale campionatului - Straja Bucureşti, Biruinţa Gherăeşti şi Frontiera Tomis Constanţa, cărora li s-a adăugat CSM Râmnicu Sărat, o echipă în plină ascensiune. Constănţenii s-au impus deşi au pierdut două din cele trei partide disputate, datorită celor 4 puncte avans acumulate după primul turneu play-off.

Vicecampioană a devenit eterna rivală Straja (Dinamo) Bucureşti, iar ultima treaptă a podiumului a revenit campioanei de anul trecut, frumoasa surpriză Biruinţa Gherăeşti.

Rezultate şi clasament:

Rezultate:

  • Frontiera Tomis Constanţa – CSM Râmnicu Sărat 23:8
  • Frontiera Tomis Constanţa – Straja Bucureşti 20:29
  • Frontiera Tomis Constanţa – Biruinţa Gherăeşti 17:18
  • Straja Bucureşti- CSM Râmnicu Sărat 5:11
  • Straja Bucureşti – Biruinţa Gherăeşti 15:10
  • Biruinţa Gherăeşti - CSM Râmnicu Sărat 24:10

Clasament final:

1
Frontiera Tomis Constanţa
21 p
2
Straja Bucureşti
19 p
3
Biruinta Gheraeşti  
19 p
4
CSM Râmnicu Sărat
13 p

 

Sursă http://froina.sportlocal.ro/

 

Galerie imagini

Foto www.adevarul.ro

Articole din aceeasi categorie

Oina / Campionatul naţional / 13 Dec. 2010

Frontiera Tomis Constanţa, campioană şi la oină in sala

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat duminică, 12 decembrie 2010, titlul de campioană naţionala la oină în sală. Formaţia Inspectoratului Poliţiei de Frontieră îşi trece astfel în palmares un nou trofeu, după ce în luna octombrie, la Curcani (Călăraşi), constănţenii...

Oina / Campionatul naţional / 06 Oct. 2010

Frontiera Tomis Constanţa - noua campioană a României la oină

Foto www.adevarul.ro

În perioada 25-26.10.2010 a avut loc ultimul turneu play-off al Campionatului Naţional de Oină. Competiţia a fost găzduită de comuna Curcani, judeţul Călăraşi, localitate cu o rezonanţă deosebită în oina românească, de aici provenind prima câştigătoare a campionatului naţional din provincie ...

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole