Shaun Murphy câştigă confruntarea tactică împotriva lui Ricky Walden

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 18 Mar. 2011

 

Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a încheiat 4-2 în favoarea primului. A fost o partidă lungă, tacticizată, dar cei doi sportivi au reuşit şi break-uri de peste 50 de puncte.
 
Primul frame a fost adjudecat de către Walden. El a profitat de o greşeală a lui Murphy care i-a centrat bila galbenă pe buzunar şi a închis jocul. Urmează trei frame-uri care-i revin Magicianului Murphy. În cadrul celui de-al doilea joc Walden este pus în situaţia de a avea nevoie de două faulturi (în urma a două snookere) pentru a putea câştiga. Revine în ciuda situaţiei ingrate la masă, dar nu poate face mare lucru, iar adversarul său egalează (1-1).
           
Walden îi cedează practic jocul cu numărul trei oponentului. El a fost primul care a punctat şi a dus scorul la 0-54. Apoi, Murphy şi-a început cursa de urmărire. Este ajutat în acest sens şi de un kick nefast pentru adversar, apoi de o lovitură de distanţă foarte frumoasă care-i aduce Magicianului destul de multe aplauze din partea publicului din Dublin. Tabela ajunge să arate 53-54. Walden are şansa să închidă masa, dar se încurcă la bila roz, pe care nu reuşeşte să o introducă în buzunarul superior stâng, iar Murphy îl taxează (2-1). Frame-ul următor este controlat tot de Shaun, şi după o ratare a lui Walden la mijloc, Murphy duce scorul al 3-1.
 
Walden are probleme cu bila roz şi în finalul frame-ului la cincilea. Cei doi sportivi au fost nevoiţi să se confrunte doar la ultimele două bile de pe masă. Shaun mai avea nevoie de două snookere pentru a mai spera. Dar a revenit la masă şi a făcut tot ce i-a stat în putere să obţină traiectoriile necesare pentru a ascunde bila albă după cea neagră. Observând că nu reuşeşte să introducă în niciun fel bila roz, Walden i-o aşază lui Murphy pe buzunarul verde, astfel încât acesta nici dacă ar fi vrut să o poată ţine pe masă nu ar fi reuşit acest lucru. În acest mod l-a obligat să cedeze frame-ul (3-2).
 
Ultimul joc al partidei se joacă la ultimele trei bile (neagră, roz, albastră). Cel care greşeşte este tot Walden şi Murphy duce scorul la 4-2.
 
Sistemul de joc pe parcursul întregii competiţii de la Dublin – competiţie care a început de ieri cu runda preliminariilor – este cel mai bun din şapte frame-uri.
 
Miercuri, 16 martie 2011:
 
Marco Fu - Michael Holt (1–4)

Mark Davis - Joe Jogia (4–0)

Anthony Hamilton - Tom Ford (4–2)

Matthew Stevens - Gerard Greene (4–2)

Ricky Walden - Liang Wenbo (4–1)
 
Joi, 17 martie 2011:
 
Martin Gould - Jamie Jones (4-0)
 
Andrew Higginson - Jack Lisowski (4-1)
 
Stephen Maguire a spus pas competiţiei din Dublin pentru că se va produce un eveniment fericit în familia sa. Va fi tată pentru a treia oară. Stephen împreună cu soţia sa Sharon mai au un fiu pe nume Finn şi o fiică pe care au botezat-o Faith. Astfel, Stuart Bingham trece în optimi fără să joace meciul cu Maguire.
 
Sursă www.worldsnooker.com

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 18 Mar. 2011

Shaun Murphy câştigă confruntarea tactică împotriva lui Ricky Walden

Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a încheiat 4-2 în favoarea primului. A fost o partidă lungă, tacticizată, dar cei doi sportivi au reuşit şi break-uri de peste 50 de puncte.  

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

John Higgins triumfă în China

Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus în finala Chinalife Xingpai Hainan Classic cu scorul de 7-2. Englezul a început bine fiecare sesiune – întrucât s-a impus în deschidere – dar apoi i-a permis...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole