John Higgins triumfă în China

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 13 Mar. 2011

Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus în finala Chinalife Xingpai Hainan Classic cu scorul de 7-2. Englezul a început bine fiecare sesiune – întrucât s-a impus în deschidere – dar apoi i-a permis lui Higgins să-şi adjudece toate celelalte jocuri din cadrul celor două părţi ale meciului. Dacă înainte de pauză Higgins a fost mai blând cu mai tânărul său adversar şi i-a mai lăsat câteva ocazii să menţină scorul echilibrat, după Vrăjitorul din Wishaw a fost neiertător.
 
După cum aminteam şi în deschiderea articolului, Cope a luat primul frame. Higgins a riscat şi a ratat o lovitură pe bila roz la buzunarul superior dreapta, iar Cope – dezvoltând la început preponderent cu bila albastră break-ul – face 0-1. Un snooker pe care scoţianul îl găseşte în spatele bilei verzi îl face pe Jamie să greşească, iar Higgins vine şi închide masa. Curăţă din nou masa în frame-ul următor când reuşeşte o lovitură fabuloasă de distanţă (cu bila albă lângă buzunarul galben) şi deschide un break ce se dovedeşte câştigător. Nemulţumit de faptul că nu a lăsat ultima bilă maro într-o poziţie sigură pentru el, Cope se descotoroseşte de tacul său pe care-l lasă pe jos, se aşază în fotoliu descumpănit şi priveşte cum Higgins majorează scorul (3-1). Are şansa sa să termine sesiunea la diferenţă de doar un joc, dar nu o fructifică. Degeaba mai vine la masă când e deja în situaţia de a avea nevoie de un snooker, pentru că el comite un fault de şase puncte şi e nevoit să cedeze (4-1).
 
După pauza de câteva ore, Jamie Cope speculează o greşeală a lui Higgins la o lovitură cu sprijinul pentru buzunarul superior stâng şi închide masa (4-2). Apoi, Higgins ia tot, încheind chiar în stil de mare campion sesiunea decisivă. Jamie e nevoit să cedeze jocul după ce, neatant fiind, greşeşte atacul pe bila roz pentru buzunarul galben (5-2). John Higgins punctează pe final spectacolos: 111 puncte, respectiv 109 puncte şi încheie meciul cu scorul de 7-2.
 
Înaintea debutului finalei turneului Hainan Classic s-au desfăşurat câteva meciuri demonstrative între echipa formată din Ding Junhui şi compatrioţii săi şi cea a lui John Higgins şi câţiva din participanţii la acest turneu (alţii decât cei chinezi). Suprinzător sau nu, Higgins a ales „să-l menajeze” pe adversarul său din finală şi nu i-a oferit niciun meci.
 
Meciurile de dimineaţă s-au desfăşurat conform regulii cel mai bun dintr-un frame şi au avut următoarele rezultate:
 
Graeme Dott – Cao Yupeng (1-0) – Yupeng îi lasă bila maro pentru buzunarul verde şi Dott nu-l iartă.
 
John Higgins – Jin Long (0-1) – victorie de prestigiu a lui Jin Long în faţa căpitanului echipei. Long a fost ajutat şi de noroc pentru acest succes: jucase o lovitură defensivă pentru bila verde, dar ea a poposit în buzunarul superior drept, iar Long a profitat şi a construit un break câştigător.
 
Neil Robertson – Li Yan (1-0) – campionul mondial în exerciţiu câştigă frame-ul după mai multe veniri la masă şi o ratare a lui Li Yan la buzunarul superior stâng.
 
Yu Delu – Shaun Murphy (0-1) – Yu Delu comite un fault când încearcă o lovitură cu sprijinul şi este pedepsit de Murphy.
 
 Ding Junhui – Stephen Hendry (1-0) – Ding realizează un break de 117 puncte – spectaculos, cu o lovitură combinată – şi-l învinge pe Hendry
 
 Foto www.top147.com

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 18 Mar. 2011

Shaun Murphy câştigă confruntarea tactică împotriva lui Ricky Walden

Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a încheiat 4-2 în favoarea primului. A fost o partidă lungă, tacticizată, dar cei doi sportivi au reuşit şi break-uri de peste 50 de puncte.  

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

John Higgins triumfă în China

Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus în finala Chinalife Xingpai Hainan Classic cu scorul de 7-2. Englezul a început bine fiecare sesiune – întrucât s-a impus în deschidere – dar apoi i-a permis...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole