Bundesliga - Avancronica etapei a XV-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 03 Dec. 2010
Borussia Dortmund

Mai sunt doar trei runde pân─â când cortina va c─âdea peste turul de campionat în Bundesliga, iar etapa cu num─ârul XV a programat o serie de meciuri mai mult decât interesante, care pot stabili în mare m─âsur─â clasamentul în aceast─â pauz─â de iarn─â.

Deschiderea etapei va avea loc la Hamburg, unde nou-promovatele St. Pauli ┼či Kaiserslautern se întâlnesc într-un meci al supravie┼úuirii, ambele echipe având ca obiectiv men┼úinerea în prima lig─â german─â. Cele trei puncte puse în joc sunt cu atât mai importante, în condi┼úiile în care cele dou─â sunt dou─â contracandidate.

De┼či au un sezon modest pân─â acum, Schalke ┼či Bayern Munchen se întâlnesc în ceea ce poate însemna cel mai puternic duel al etapei, o partid─â între echipele care anul trecut s-au b─âtut pân─â în ultima etap─â la titlu. Forma┼úia lui Felix Magath ocup─â abia pozi┼úia a 15-a , un loc ce nu face cinste unui club cu o carte de vizit─â ca a lui Schalke, ce a ar─âtat totu┼či c─â poate juca un fotbal de nivel înalt în victoriile cu Werder Bremen în campionat sau cu Lyon în Champions League, îns─â care apoi a clacat surprinz─âtor la Kaiserslautern, unde a pierdut 5-0. Pe locul 5 înaintea acestei etape, Bayern Munchen nu poate spera decât la un loc trei în acest tur de campionat iar pentru asta bavarezii au nevoie de toate punctele în meciurile pe care le vor disputa la Gelsenkirchen, la Stutgart ┼či cu St. Pauli acas─â.

Un alt duel atractiv se va disputa la Wolfsburg, acolo unde campioana de acum dou─â sezoane va primi vizita „verzilor” de la Bremen, forma┼úie ce reprezint─â Germania în grupele Champions League în acest an, dar care la fel ca ┼či adversara sa este situat─â în jum─âtatea a doua a clasamentului, cele dou─â fiind desp─âr┼úite de dou─â puncte.

Situat─â pe un incredibil loc 17, Stuttgart încearc─â s─â ias─â din zona periculoas─â în cele trei etape r─âmase de disputat, îns─â cu destui juc─âtori de baz─â accidenta┼úi ┼či cu Marica suspendat pân─â la anul dup─â gestul necugetat din etapa trecut─â. ┼×vabii trebuie s─â treac─â peste înfrângerile cu FC Koln ┼či Hamburg pentru c─â primesc vizita lui Hoffenheim, o grupare închegat─â ce foarte greu cedeaz─â puncte ┼či care nu de pu┼úine ori a reu┼čit s─â infirme unele pronosticuri.

Alte partide care se vor disputa sâmb─ât─â sunt Borussia Monchenngladbach – Hannover 96, Eintracht Frankfurt – Mainz ┼či Freiburg – Hamburg.

Duminic─â vor avea loc ┼či ultimele dou─â partide, prima dintre ele la Leverkusen, unde ocupanta locului trei va încerca s─â se impun─â în fa┼úa „┼úapilor” de la FC Koln pentru a se men┼úine pe podium, iar  ultimul duel se va disputa între bavarezii de la Nurnberg ┼či Borussia Dortmund, oaspe┼úii având ocazia de a-┼či consolida pozi┼úia de lider, o victorie aducând echipei lui Jurgen Klopp titlul neoficial de campioan─â de iarn─â.

Sursa foto www.bvb.de

 

 

Galerie imagini

Borussia Dortmund

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 13 Mar. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Rezultat uimitor la Koln, unde forma┼úia românului Ioni┼ú─â a învins la patru goluri diferen┼ú─â pe Hannover, echip─â ce cocheteaz─â cu locurile de Champions League ┼či care etapa trecut─â învingea pe Bayern Munchen. Novakovic ┼či Podolski, cuplul de atacan┼úi ai lui Scahfer...  

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 11 Mar. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

Dup─â o etap─â a XXV-a captivant─â ┼či pres─ârat─â cu surprize, acest sfâr┼čit de s─âpt─âmân─â programeaz─â o serie de partide cel pu┼úin la fel de interesante, care pot decide sau complica ┼či mai mult lupta la retrogradare ┼či cea pentru cupele europene. Prologul etapei se joac─â...

Pag. 1 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole