Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 11 Mar. 2011

Dup─â o etap─â a XXV-a captivant─â ┼či pres─ârat─â cu surprize, acest sfâr┼čit de s─âpt─âmân─â programeaz─â o serie de partide cel pu┼úin la fel de interesante, care pot decide sau complica ┼či mai mult lupta la retrogradare ┼či cea pentru cupele europene.

Prologul etapei se joac─â vineri seara, între FC Koln ┼či Hannover, dou─â forma┼úii pe val, putem spune, dac─â privim evolu┼úia celor dou─â în ultimele etape. „┼óapii” sunt departe de grijile retrograd─ârii deocamdat─â, dup─â ce au câ┼čtigat toate meciurile acas─â în acest retur de campionat, ultimul meci fiind cel de la Dortmund, încheiat cu un e┼čec la limit─â pentru elevii lui Schafer,  care n-au jucat r─âu deloc de altfel. Hannover viseaz─â frumos dup─â victoria cu Bayern din etapa trecut─â, saxonii urcând pe ultima pozi┼úie a podiumului, la 4 puncte de locul patru, îns─â r─âmâne de v─âzut dac─â elevii lui Slomka vor reu┼či s─â r─âmân─â la fel de concentra┼úi în continuare ┼či î┼či vor p─âstra pozi┼úia actual─â.

Cel mai atractiv meci de sâmb─ât─â se anun┼ú─â cel de la Munchen, unde Bayern prime┼čte vizita lui Hamburg. Conducerea bavarezilor e nemul┼úumit─â de jocul campioanei în acest sezon, iar Van Gaal are mari ┼čanse s─â fie schimbat la var─â, un nume anun┼úat deja fiind antrenorul lui Leverkusen, Jupp Heynckes, acesta având antecedente ca antrenor pe banca bavarezilor. ┼×i dac─â Bayern pare s─â traverseze o criz─â, la fel se poate spune ┼či despre Hamburg, nordicii reu┼čind s─â câ┼čtige un singur meci în ultimele 4 etape ┼či coborând astfel din zona locurilor europene.

Liderul Bundesligii, Borussia Dortmund, se deplaseaz─â în aceast─â etap─â la Hoffenheim, pe terenul unei echipe împotriva c─âreia n-a reu┼čit s─â câ┼čtige în tur ┼či care a f─âcut meciuri bune pe Rhein Neckar Arena. Îns─â ┼čansele ca echipa lui Pezzaiuoli s─â repete performan┼úa din tur sunt reduse, Hoffenheim fiind în form─â slab─â, în ultimele 4 etape acumulând doar un punct ┼či fiind învins─â de Monchengladbach sau Mainz. Cu evolu┼úii excelente în deplasare în tot acest sezon, cei de la Dortmund trebuie s─â se bucure de fotbal ┼či rezultatul bun va veni de la sine.

Werder Bremen ┼či Monchengladbach joac─â în aceast─â rund─â un meci capital pentru cele dou─â, un meci între ocupantele locurilor 14 ┼či 18, desp─âr┼úite de 4 puncte doar. Trupa de pe Weserstadion a luat o gur─â mare de oxigen etapa trecut─â ┼či pare în revenire de form─â dup─â ce acum dou─â s─âpt─âmâni reu┼čea s─â smulg─â un egal ocupantei locului doi Leverkusen. Cu  un moral bun vin îns─â ┼či cei de la Borussia, grupare ce sub comanda lui Lucien Favre a strâns 6 puncte în trei etape ┼či sper─â într-un meci bun ┼či acum.

Dup─â ce s-a calificat în sferturile Champions League, Schalke nu mai are ca obiectiv decât salvarea de la retrogradare, „minerii” fiind la 5 puncte de locul 16 ┼či la distan┼ú─â mult prea mare de locurile europene, un alt obiectiv pentru forma┼úia lui Magath fiind câ┼čtigarea Cupei Germaniei, acolo unde va juca în luna mai cu Duisburg. De partea cealalt─â, Frankfurt e în c─âutarea primului gol dup─â 8 etape consecutive de secet─â dar ┼či a punctelor pentru c─â Eintracht e la doar 3 lungimi de Stuttgart ┼či Kaiserslautern, forma┼úii aflate în coada clasamentului.

Etapa va fi completat─â de partidele Kaiserslautern vs. Freiburg, Wolfsburg vs. Nurnberg, Mainz vs. Leverkusen ┼či St. Pauli Stuttgart, ulitmele dou─â urmând s─â aib─â loc duminic─â.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 13 Mar. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Rezultat uimitor la Koln, unde forma┼úia românului Ioni┼ú─â a învins la patru goluri diferen┼ú─â pe Hannover, echip─â ce cocheteaz─â cu locurile de Champions League ┼či care etapa trecut─â învingea pe Bayern Munchen. Novakovic ┼či Podolski, cuplul de atacan┼úi ai lui Scahfer...  

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 11 Mar. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

Dup─â o etap─â a XXV-a captivant─â ┼či pres─ârat─â cu surprize, acest sfâr┼čit de s─âpt─âmân─â programeaz─â o serie de partide cel pu┼úin la fel de interesante, care pot decide sau complica ┼či mai mult lupta la retrogradare ┼či cea pentru cupele europene. Prologul etapei se joac─â...

Pag. 1 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole