Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 13 Mar. 2011
  • FC Koln – Hannover 4-0 (Petit 36’, Podolski 60’, Novakovic 79’, 89’)

Rezultat uimitor la Koln, unde forma┼úia românului Ioni┼ú─â a învins la patru goluri diferen┼ú─â pe Hannover, echip─â ce cocheteaz─â cu locurile de Champions League ┼či care etapa trecut─â învingea pe Bayern Munchen.  Novakovic ┼či Podolski, cuplul de atacan┼úi ai lui Scahfer, au ajuns la 22 de goluri împreun─â ┼či cu aceast─â victorie au salvat-o practic pe FC Koln de la retrogradare, în timp ce Hannover pare s─â r─âmân─â f─âr─â castelul de nisip construit pân─â acum, Bayern Munchen apropiindu-se la doar 2 puncte.

  • Bayern Munchen – Hamburg 6-0 (Robben 40’, 47’, 55’, Ribery 64’, Muller 79’, Westermann autogol 85’)

Un duel între dou─â echipe care au anun┼úat deja desp─âr┼úirea din var─â de actualii antrenori, încheiat cu o umilin┼ú─â total─â pentru echipa lui Armin Veh, acesta din urm─â fiind demis imediat dup─â acest rezultat. În prima repriz─â Bayern s-a jucat cu ocaziile pân─â la superbul gol înscris de Robben, iar a doua repriz─â a fost un adev─ârat monolog din partea campioanei en titre, care a marcat câte goluri a vrut, cele trei puncte apropiind-o pe echipa lui Van Gaal de locul trei, ultimul de Champions League. Hamburg a „reu┼čit” s─â primeasc─â 10 goluri în ultimele 2 etape ┼či apele devin din ce în ce mai tulburi la forma┼úia nordic─â, una ce va trebui s─â-┼či caute antrenor.

  • Hoffenheim – Dortmund 1-0 (Ibisevic 63’)

Cea mai slab─â evolu┼úie din acest sezon pentru Dortmund a adus a treia înfrângere pentru actualul lider, unul care mai are 9 puncte avans fa┼ú─â de locul doi ocupat de Leverkusen. Sub ochii selec┼úionerului Joachim Low, meciul a fost unul echilibrat, îns─â gazdele au p─ârut a avea mai mult─â poft─â de joc, iar Ibisevic a fost cel mai bun om de pe teren, la fel Alaba, Vorsah sau Beck reu┼čind s─â joace f─âr─â gre┼čeal─â. Înlocuitorul c─âpitanului Hummels, Santana, a gre┼čit grav la golul gazdelor, iar trupa lui Jurgen Klopp cedeaz─â în fa┼úa lui Hoffenheim dup─â ce în tur abia salvase un rezultat de egalitate.

  • Schalke – Frankfurt 2-1 (Jurado 45’, Charisteas 84’ / Tzavelas 70’)

Rezultat oarecum a┼čteptat la Gelsenkirchen, unde Frankfurt a reu┼čit totu┼či s─â sparg─â ghea┼úa ┼či s─â înscrie primul gol în acest retur de campionat. Tzavelas a reu┼čit s─â înscrie un gol de la 73 de metri distan┼ú─â, o centrare care s-a transformat în gol, Neuer fiind total surprins de traiectoria balonului, care s-a revan┼čat apoi când i-a pasat decisiv grecului Charisteas pentru golul doi al echipei sale, unul care aduce trei puncte importante „minerilor”.

  • Kaiserslautern -  Freiburg 2-1 (Nemec 34’, Hoffer 90’ / Nemec autogol 21’)

Agonie ┼či extaz la Kaiserslautern, unde echipa gazd─â revine de la 0-1 ┼či ia trei puncte imense care scot echipa din zona periculoas─â cel pu┼úin pentru moment. Înger ┼či demon a fost Adam Nemec, slovacul înscriind în propria poart─â dup─â care a adus egalarea pentru „diavolii ro┼čii”, finalul de meci fiind din nou cu noroc pentru echipa lui Kurz, care marcheaz─â a doua oar─â în trei meciuri pe Fritz Walter în prelungiri.

  • Wolfsburg – Nurnberg 1-2 (Mandzukic 23’ / Wollscheid 45’, Nilsson 90’)

Dezastrul se accentueaz─â la Wolfsburg, unde campioana de acum doi ani se vede în liga secund─â dup─â o nou─â înfrângere. „Lupii verzi” au deschis scorul prin croatul Mandzukic, acesta aflat la primul gol în tricolul verde, unul cu ghinion îns─â, bavarezii reu┼čind s─â întoarc─â rezultatul pân─â la final ┼či astfel î┼či consolideaz─â locul 6, unul de Europa League, de┼či ini┼úial obiectivul lui Nurnberg era salvarea de la retrogradare.

  • Werder Bremen – Monchengladbach 1-1 (Wagner 39’ / Dante 90’)

Un derby al suferin┼úei încheiat nedecis, cu Werder la conducerea ostilit─â┼úilor, trupa lui Schaaf intrând cu avantaj la pauz─â    prin golul marcat de Wagner cu o lovitur─â de cap, dar retragerea în propriul careu s-a dovedit lipsit─â de inspira┼úie. Dante a egalat în minutul 90 cu o lovitur─â de cap, dup─â ce gazdele puteau ucide meciul în repetate rânduri pe contraatac, bara fiind un aliat pentru echipa lui Favre, care a strâns 7 puncte în 4 meciuri.

  • Mainz – Leverkusen 0-1 (Renato Augusto 82’)

Dou─â echipe care marcheaz─â mult anun┼úau un meci captivant, îns─â nu a fost chiar a┼ča, cele dou─â anihilându-se în cea mai mare parte a jocului, destul de rare fiind ocaziile la cele dou─â por┼úi, doar o bar─â a oaspe┼úilor în prima repriz─â dezmor┼úind atmosfera în tribune, iar în partea a doua diferen┼úa a fost f─âcut─â de Augusto, care a marcat cu un ┼čut superb de la distan┼ú─â dup─â ce a furat mingea de la funda┼čii adver┼či, o gre┼čeal─â care o cost─â pe Mainz cel pu┼úin un punct, meritat dup─â aspectul jocului.

  • St. Pauli – Stuttgart 1-2 (Boll 19’ / Kuzmanovic 24’, Schipplock 88’)

Meciul de ┼čase puncte între cele dou─â echipe aflate în lupta pentru evitarea retrograd─ârii s-a terminat cu „happy end” pentru ┼čvabi, care s-au impus 2-1 dup─â ce au fost condu┼či pe tabel─â. Jocul lor nu a fost deloc unul str─âlucit, „pira┼úii” având ocaziile mai importante, ace┼čtia fiind la al doilea meci consecutiv acas─â când pierd în ultimele minute dup─â cel contra lui Hannover. Stuttgart e la al treilea succes în trei runde ┼či dac─â etapa viitoare trece de Wolfsburg gruparea lui Labbadia are ┼čanse mari s─â evite liga secund─â.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 13 Mar. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Rezultat uimitor la Koln, unde forma┼úia românului Ioni┼ú─â a învins la patru goluri diferen┼ú─â pe Hannover, echip─â ce cocheteaz─â cu locurile de Champions League ┼či care etapa trecut─â învingea pe Bayern Munchen. Novakovic ┼či Podolski, cuplul de atacan┼úi ai lui Scahfer...  

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 11 Mar. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

Dup─â o etap─â a XXV-a captivant─â ┼či pres─ârat─â cu surprize, acest sfâr┼čit de s─âpt─âmân─â programeaz─â o serie de partide cel pu┼úin la fel de interesante, care pot decide sau complica ┼či mai mult lupta la retrogradare ┼či cea pentru cupele europene. Prologul etapei se joac─â...

Pag. 1 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole