Nadal, inevitabil

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 28 Noi. 2010

Mai mul┼úi a┼či, mai multe mingi direct câ┼čtig─âtoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete.

Dup─â dou─â semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray î┼či oferea o nou─â ocazie de a face o prim─â final─â major─â pe p─âmânt britanic. Pentru a ajunge acolo, Andy trebuia s─â treac─â peste liderul mondial Rafael Nadal, triplu câ┼čtig─âtor de Mare ┼×lem anul acesta: afi┼čul era pe m─âsura mizei.

Sco┼úianul a intrat în meci cu o determinare f─âr─â cusur, ┼či nu a cedat în fa┼úa numeroaselor momente delicate din timpul partidei: dup─â un prim set pierdut la tiebreak, Murray s-a v─âzut imediat cu spatele la zid, la 0-1, 15-40 în setul secund. ┼×i-a salvat jocul de serviciu ┼či a r─âmas în meci, mai mult, a aliniat cinci gameuri la rând, de la 3-2, pentru ca apoi s─â pl─âteasc─â aceste eforturi cu un moment de r─ât─âcire, la 1-1 în decisiv.

La 5-3, pe propriul serviciu, a salvat o minge de meci, apoi a ridicat publicul în picioare cu un passing de backhand în lung de linie, egalând scorul la cinci. În tiebreak, a condus cu 3-0 ┼či 4-1, poate s-a crispat pu┼úin în apropierea unei victorii uria┼če, dar cel mai mult poate s─â regrete forehandul în cros ratat pentru câ┼úiva centimetri, la 6-6. A vrut s─â câ┼čtige provocând victoria, f─âr─â a a┼čtepta un cadou din partea adversarului. “Am încercat o lovitur─â decisiv─â, am ratat de pu┼úin, dar în asemenea momente a┼ča trebuie s─â procedezi, deci trebuie s─â fiu mul┼úumit de asta”, a afirmat dup─â meci Andy Murray. Un punct mai târziu, Nadal închidea meciul cu o lovitur─â similar─â, la câ┼úiva centimetri de linie, dar pe partea bun─â a terenului.

“Meciul de azi e motivul pentru care joc tenis. Cum am jucat azi, cred c─â mi-a┼č dori s─â joc tot timpul, deci cred c─â a┼č putea s─â încerc s─â iau acest meci drept reper pentru anul viitor”, a ad─âugat britanicul la conferin┼úa de pres─â.

În ultima final─â a sezonului, Nadal îl va reg─âsi pe unul dintre adversarii s─âi prefera┼úi, Roger Federer, în fa┼úa c─âruia, din 17 finale disputate, a câ┼čtigat 12. Roger a ajuns în ultimul act dup─â o nou─â victorie în minim de seturi, 6-1, 6-4 cu Novak Djokovic.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elve┼úian a ┼úinut s─â aib─â ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oar─â la Turneul Campionilor, ┼či îi egaleaz─â în topul clasamentului pe Ivan Lendl ┼či Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mul┼úi a┼či, mai multe mingi direct câ┼čtig─âtoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. Dup─â dou─â semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray î┼či oferea o nou─â ocazie de a face o prim─â final─â major─â pe p─âmânt britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole