Bundesliga - Avancronica etapei a XIV-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 25 Noi. 2010
Foto fcbayern.telekom.de

Imprevizibilul a fost cuvântul de ordine în acest tur de campionat în Bundesliga, iar etapa cu num─ârul XIV se anun┼ú─â cel pu┼úin la fel de furtunoas─â ca precedentele. În fruntea clasamentului Borussia Dortmund pare de neoprit, în timp ce în subsol echipe precum Stuttgart, Schalke sau Borussia Monchengladbach încearc─â s─â-┼či asigure o iarn─â cât de cât lini┼čtit─â.

Partida care deschide balul din aceast─â rund─â este Mainz vs Nurnberg, un duel foarte interesant între dou─â echipe cu obiective diferite, trupa lui Thomas Tuchel sperând la un loc în cupele europene pentru sezonul urm─âtor în timp ce bavarezii de la Nurnberg vor s─â se men┼úin─â departe de emo┼úiile retrograd─ârii prin care au trecut anul trecut.

Prin prisma locurilor ocupate în clasament, duelul dintre Hoffenheim (locul 5) ┼či Leverkusen (locul 3) poate fi considerat derbyul acestei runde, cele dou─â combatante fiind într-o form─â foarte bun─â ┼či în acela┼či timp în c─âutarea celor trei puncte puse în joc, dar foarte mul┼úi ochi vor fi a┼úinti┼úi pe duelul de la Hamburg, unde forma┼úia din nordul Germaniei, locul 9 în prezent, prime┼čte vizita ┼čvabilor de la Stuttgart, oaspe┼úii venind cu foame mare de puncte ┼či cu cu┼úitul la os având în vedere pozi┼úia din clasament, în care doar Koln ┼či Monchengladbach stau ceva mai prost.

Foarte interesant─â va fi de urm─ârit evolu┼úia celor de Schalke 04, o echip─â care pare s─â-┼či fi reg─âsit forma bun─â de alt─âdat─â dup─â victoriile categorice cu Werder Bremen în campionat ┼či Lyon în Champions League, forma┼úia experimentatului Felix Magath deplasându-se acum la nou-promovata Kaiserslautern pe o aren─â unde punctele se câ┼čtig─â destul de greu, Bayern Munchen sau Stuttgart având ┼či ele de suferit de pe urma acestor deplas─âri.

Desigur, nu putem uita de surpriza pl─âcut─â a acestui campionat, Borussia Dortmund, liderul incontestabil al Bundesligii, care pare a avea un meci u┼čor cu “lanterna ro┼čie” Monchengladbach chiar dac─â elevii lui Michael Frontzeck au reu┼čit s─â câ┼čtige cu 4-0 ultima lor deplasare, la Koln, forma┼úia lui Jurgen Klopp, care tocmai ┼či-a prelungit angajamentul cu Borussia pân─â în 2014 traversând o form─â de invidiat chiar ┼či de granzii Europei.

Veni┼úi dup─â înfrângerea cu AS Roma din Champions League, de┼či Gomez adusese echipa bavarez─â în avantaj cu dou─â goluri în prima repriz─â, Bayern Munchen are nevoie disperat─â de cele trei puncte în campionat, care s─â men┼úin─â trupa lui Louis van Gaal în plasa primelor clasate, îns─â pentru asta va trebui s─â treac─â de Frankfurt, forma┼úie aflat─â cu un loc mai sus în clasament ┼či care vine cu ambi┼úii mari chiar dac─â au trecut zece ani de când Eintracht nu s-a mai impus la Munchen.

Celelalte partide care vor completa etapa sunt Hannover vs Freiburg, Werder Bremen vs St. Pauli ┼či FC Koln Wolfsburg.

 

Galerie imagini

Foto fcbayern.telekom.de

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 13 Mar. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Rezultat uimitor la Koln, unde forma┼úia românului Ioni┼ú─â a învins la patru goluri diferen┼ú─â pe Hannover, echip─â ce cocheteaz─â cu locurile de Champions League ┼či care etapa trecut─â învingea pe Bayern Munchen. Novakovic ┼či Podolski, cuplul de atacan┼úi ai lui Scahfer...  

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 11 Mar. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

Dup─â o etap─â a XXV-a captivant─â ┼či pres─ârat─â cu surprize, acest sfâr┼čit de s─âpt─âmân─â programeaz─â o serie de partide cel pu┼úin la fel de interesante, care pot decide sau complica ┼či mai mult lupta la retrogradare ┼či cea pentru cupele europene. Prologul etapei se joac─â...

Pag. 1 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole