Djokovic, fără emoţii

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / Data: 22 Noi. 2010

După Murray şi Federer în prima zi, a venit rândul lui Novak Djokovic să-şi marcheze intrarea în turneu cu o victorie clară, 6-3, 6-3 împotriva lui Tomas Berdych.

Aproape de finalul unui sezon mai degrabă modest pentru nivelul său obişnuit (doar două titluri din patru finale, în comparaţie cu cele cinci din zece de anul trecut), Nole a regăsit un ritm de Top 5, începând cu US Open- minim semifinale la patru din ultimele cinci turnee-. În condiţiile acestor parametri de formă, victoria sârbului este cum nu se mai poate mai logică: e de ajuns de spus doar că Berdych n-a mai câştigat două meciuri la un turneu de mai bine de patru luni, de altfel, pe toată durata celei de-a doua jumătăţi a anului, nivelul finalistului de la Wimbledon a fost dezolant, mult sub aşteptările normale de la un jucător de Top 10.

Liniştit pe propriul serviciu (5 aşi, 79% puncte câştigate pe primul serviciu, nici o minge de break oferită), Novak a condus în permanenţă pe tabelă, obţinând câte un break în debutul fiecărui set (în total, 3 breakuri din 7 oportunităţi).

După acest meci, Djokovic lasă impresia că nu încurcă obiectivele; cei care credeau că apropiata finală de Cupa Davis îi va altera în vreun fel motivaţia pentru Turneul Campionilor au primit un răspuns concludent: Nole este prezent la Londra.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elveţian a ţinut să aibă ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oară la Turneul Campionilor, şi îi egalează în topul clasamentului pe Ivan Lendl şi Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mulţi aşi, mai multe mingi direct câştigătoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. După două semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray îşi oferea o nouă ocazie de a face o primă finală majoră pe pământ britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole