Bundesliga - Avancronica etapei a XIII-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 19 Noi. 2010

Capul de afi┼č al etapei a XIII-a este ┼úinut de duelul dintre Bayer Leverkusen ┼či Bayern Munchen. La bavarezi lucrurile par s─â se îndrepte dup─â victoria ob┼úinut─â etapa trecut─â cu Nurnberg (3-0), cele trei puncte s─âltând echipa lui Van Gaal pân─â pe pozi┼úia a 6-a, cea mai înalt─â din aceast─â stagiune. Echipa fanion a Germaniei vâneaz─â toate punctele puse în joc ┼či în deplasarea de la Leverkusen, chiar dac─â acest lucru e u┼čor de zis ┼či mai greu de realizat, „farmaci┼čtii” venind dup─â o serie bun─â de rezultate care i-a dus pân─â pe pozi┼úia secund─â a campionatului. O partid─â ce nu trebuie ratat─â a┼čadar în condi┼úiile în care ambele vor juca totul pe cartea atacului, iar revenirile lui Renato Augusto la Leverkusen, Ribery ┼či Van Bommel la Bayern Munchen vor aduce cu siguran┼ú─â un plus spectacolului.

Un alt derby al etapei, dac─â îl putem numi a┼ča, este cel în care se vor duela elevii lui Felix Magath ┼či Thomas Schaaf. Schalke 04 este într-o situa┼úie extrem de grea, de care parc─â nu reu┼če┼čte s─â mai scape, doar o victorie în aceast─â rund─â putând aduce pu┼úin─â lini┼čte în tab─âra „minerilor”, o echip─â care a investit în aceast─â var─â peste 40 milioane de euro în transferuri neavând ce c─âuta în subsolul clasamentului. Mai ales c─â frâiele echipei sunt în mâinile unui tehnician de 5 stele precum Magath, care anul trecut reu┼čea cu Schalke o clasare pe podium de┼či avea un lot foarte tân─âr la dispozi┼úie.  Werder Bremen a reu┼čit s─â p─âtrund─â în grupele Champions League în acest an, dar în campionatul intern sufer─â, iar vinova┼úi de acest lucru sunt în special juc─âtorii accidenta┼úi care i-au lipsit lui Schaaf în ultimele etape, trei meciuri consecutive f─âr─â gol marcat, dou─â în Bundesliga ┼či unul în CHL fiind o chestiune ce ar trebui s─â le dea de gândit oficialilor din Bremen. Duelul dintre Schalke ┼či Werder Bremen este mai degrab─â un derby al suferin┼úei, în care doar victoria poate pansa r─ânile uneia dintre cele dou─â echipe.

La Freiburg se anun┼ú─â un meci pe cinste, forma┼úia gazd─â având pân─â acum o evolu┼úie peste a┼čtept─âri (locul 4 înaintea acestei etape), elevii lui Robin Dutt primind pe Badenova Stadion vizita liderului Borussia Dortmund.  Forma┼úia din bazinul Ruhr are la activ 6 victorii din 6 partide pe teren str─âin, dar mai important decât atât este faptul c─â b─âie┼úii lui Jurgen Klopp ┼či-au demolat to┼úi adversarii în afara meciurilor cu Hoffenheim ┼či Leverkusen. Ce va fi pe teren nu vom ┼čti decât dup─â cele 90 de minute, dar spectaolul e grantat.

Alte partide ce se vor juca în aceast─â etap─â sunt Borussia Monchengladbach vs Mainz, Eintracht Frankfurt vs Hoffenehim, Hannover vs Hamburg, Nurnberg vs Kaiserslautern, iar duminic─â ultimele dou─â partide, Stuttgart vs FC Koln (Marica anun┼úat titular) ┼či St. Pauli vs Wolfsburg.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 13 Mar. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Rezultat uimitor la Koln, unde forma┼úia românului Ioni┼ú─â a învins la patru goluri diferen┼ú─â pe Hannover, echip─â ce cocheteaz─â cu locurile de Champions League ┼či care etapa trecut─â învingea pe Bayern Munchen. Novakovic ┼či Podolski, cuplul de atacan┼úi ai lui Scahfer...  

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 11 Mar. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

Dup─â o etap─â a XXV-a captivant─â ┼či pres─ârat─â cu surprize, acest sfâr┼čit de s─âpt─âmân─â programeaz─â o serie de partide cel pu┼úin la fel de interesante, care pot decide sau complica ┼či mai mult lupta la retrogradare ┼či cea pentru cupele europene. Prologul etapei se joac─â...

Pag. 1 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole