Soderling, (în sfârşit) campion la Paris

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / Data: 15 Noi. 2010

Perseverenţa suedezului a fost răsplătită. După cele două finale consecutive pierdute la Roland Garros, Robin reuşeşte să se impună la Paris, pentru prima dată într-un turneu Masters 1000.

În condiţiile rapide de joc indoor, ce-i servesc de minune loviturilor sale puternice şi plate, Soderling a găsit turaţia potrivită încă din startul finalei cu favoritul local, Gael Monfils. Francezul, la a doua finală consecutivă la Bercy, a văzut primul set trecând pe lângă el fără a reuşi să-şi găsească în vreun moment jocul de cadenţă de pe fundul terenului (6-1 în 26 de minute). În mod evident cu mai puţină prospeţime decât în semifinala dramatică cu Roger Federer, Gael a găsit energia de a ţine aproape la scor în setul secund, ajutat şi de încurajările publicului local, dar în faţă a avut un adversar în plină reuşită, care a închis meciul după un tiebreak adjudecat la 1.

Robin Soderling cucereşte, astfel, al şaselea titlu din carieră (dintre care 5 în sală) şi va urca, în premieră, pe locul 4 ATP, începând de luni. Şi cum la Londra condiţiile de joc vor fi similare, suedezul promite o evoluţie de urmărit la Turneul Campionilor, de săptămâna viitoare.

Gael Monfils rămâne cu dezamăgirea unei noi finale pierdute acasă, dar acest final de sezon îi propune o provocare poate şi mai mare, şansa de a cuceri Salatiera de Argint alături de echipa Franţei, în finala Cupei Davis împotriva Serbiei, ce va avea loc la Belgrad, între 3-5 decembrie.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elveţian a ţinut să aibă ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oară la Turneul Campionilor, şi îi egalează în topul clasamentului pe Ivan Lendl şi Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mulţi aşi, mai multe mingi direct câştigătoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. După două semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray îşi oferea o nouă ocazie de a face o primă finală majoră pe pământ britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole