Premiere la Bercy

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 13 Noi. 2010

Roger Federer a ob┼úinut a 12-a victorie consecutiv─â ┼či s-a calificat pentru prima dat─â în semifinalele Mastersului de la Paris. Neînvins de la US Open, Roger a servit 18 a┼či ┼či a pierdut doar trei puncte pe primul serviciu (nici o minge de break acordat─â) în succesul din sferturi, 6-1,7-6(4) cu Jurgen Melzer, cap de serie num─ârul 11.

Campion la ultimele dou─â turnee la care a participat (Stockholm ┼či Basel), Federer va trebui s─â treac─â de parizianul Gael Monfils pentru a ajunge în a cincea final─â consecutiv─â de turneu Masters Series.

Motivat ca nic─âieri în alt─â parte de dorin┼úa de a str─âluci în fa┼úa propriului public, a familiei ┼či a prietenilor, Monfils a dovedit înc─â o dat─â c─â turneele jucate la Paris îi reu┼česc în mod particular. Semifinalist la Roland Garros în 2008, finalist la Bercy în 2009, Gael l-a eliminat asear─â pe Andy Murray (6-2,2-6,6-3) pentru a-┼či oferi dreptul de a disputa o semifinal─â de gal─â în compania lui Roger Federer, pe care nu l-a învins niciodat─â. Mai mult chiar, Roger este juc─âtorul care l-a oprit pe Monfils în semifinalele Roland Garros-ului de acum doi ani, dar ┼či în sferturi, anul trecut.

Monfils nu este, îns─â, singurul francez în semifinale. Pentru prima dat─â în istoria turneului, gazdele vor avea doi reprezentan┼úi în penultimul act. Michael Llodra (tot parizian) î┼či continu─â parcursul excep┼úional ┼či, dup─â ce i-a eliminat pe John Isner ┼či ,mai ales, pe campionul en-titre Novak Djokovic, Llodra a scos un alt cap de serie în sferturi, pe rusul Nikolay Davydenko. În acela┼či stil de joc „retro” , serviciu-voleu, francezul a câ┼čtigat 7-5,6-1 ┼či atinge pentru prima dat─â în carier─â semifinalele unui Masters 1000. Adversarul s─âu va fi Robin Soderling, care, de asemenea, este pentru prima dat─â în careul de a┼či de la Bercy, dup─â 7-5,6-4 cu Andy Roddick.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elve┼úian a ┼úinut s─â aib─â ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oar─â la Turneul Campionilor, ┼či îi egaleaz─â în topul clasamentului pe Ivan Lendl ┼či Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mul┼úi a┼či, mai multe mingi direct câ┼čtig─âtoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. Dup─â dou─â semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray î┼či oferea o nou─â ocazie de a face o prim─â final─â major─â pe p─âmânt britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole