Masters Paris ÔÇô ziua optimilor

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 12 Noi. 2010

Andy Roddick, David Ferrer ┼či Tomas Berdych ┼či-au validat biletele pentru Masters Cup, dup─â a patra zi de concurs de la Palais Omnisports Paris-Bercy.

În primul meci al zilei, Roddick, cap de serie num─ârul 8 ┼či de de dou─â ori semifinalist în ultimii 7 ani la Mastersul parizian, a servit 12 a┼či ┼či a câ┼čtigat 79% din punctele jucate pe prima minge pentru a se impune în fa┼úa letonului Ernests Gulbis, 6-3,7-6(8). În sferturi, americanul îl va întâlni pe al patrulea favorit al turneului, Robin Soderling, care a avut de recuperat 2 breakuri în primul set al meciului cu Stanislas Wawrinka, pentru a câ┼čtiga în cele din urm─â 7-6(3), 6-3 într-o or─â ┼či 29 de minute. Roddick ┼či Soderling s-au mai înfruntat în acest an de dou─â ori, de fiecare dat─â la turnee Masters 1000 (Miami ┼či Cincinatti), cu Roddick înving─âtor în ambele meciuri.

Finalist la edi┼úia trecut─â, Gael Monfils ┼či-a câ┼čtigat locul în sferturi dup─â 6-7(4),7-6(2),7-5 cu Fernando Verdasco. Monfils a servit pentru primul set la 5-4, apoi în man┼ča secund─â a recuperat un break, iar în setul decisiv a salvat dou─â mingi de meci pe propriul serviciu. Pentru un loc în semifinale, francezul va trebui s─â treac─â de Andy Murray, care a trecut de Marin Cilic în ultimul meci al zilei, 7-6(6),3-6,6-3.

Pentru Verdasco, aceast─â eliminare spulber─â orice ┼čans─â pentru Turneul Campionilor de la Londra, ┼či îi calific─â în mod automat pe Berdych ┼či Ferrer, chiar dac─â cei doi au fost elimina┼úi în optimi.

Cehul, înving─âtor la Bercy în urm─â cu 5 ani, a pierdut în fa┼úa campionului din 2006, Nikolay Davydenko, 4-6,7-6(5),6-0, în timp ce Ferrer s-a înclinat tot în trei seturi, 7-6(6),2-6,6-3 contra lui Jurgen Melzer.

Davydenko va juca în sferturi cu eroul zilei, Michael Llodra, care a reu┼čit performan┼úa de a trece de campionul en-titre Novak Djokovic, 7-6(6),6-2, într-un meci ce are mari ┼čanse s─â se reediteze peste trei s─âpt─âmâni, la Belgrad, cu ocazia finalei Cupei Davis. Francezul a pierdut doar 4 puncte pe prima minge ┼či ajunge în premier─â în sferturile de la Paris-Bercy.

Favoritul principal al competi┼úiei ┼či proasp─ât campion la Basel, Roger Federer î┼či continu─â forma bun─â ┼či ajunge în sferturi dup─â o victorie lejer─â, 6-4,6-3 cu Radek Stepanek. În cazul unei victorii împotriva lui Melzer, Federer va ajunge pentru prima dat─â în semifinalele Mastersului de la Paris, un am─ânunt surprinz─âtor pentru un juc─âtor cu 16 turnee de Mare ┼×lem ┼či care a ajuns în final─â la toate celelalte turnee Masters Series.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elve┼úian a ┼úinut s─â aib─â ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oar─â la Turneul Campionilor, ┼či îi egaleaz─â în topul clasamentului pe Ivan Lendl ┼či Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mul┼úi a┼či, mai multe mingi direct câ┼čtig─âtoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. Dup─â dou─â semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray î┼či oferea o nou─â ocazie de a face o prim─â final─â major─â pe p─âmânt britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole