Federer, din nou campion acas─â

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 07 Noi. 2010

Roger Federer s-a impus pentru a patra oar─â la turneul din ora┼čul s─âu natal, Basel, dup─â 6-4, 3-6, 6-1 cu Novak Djokovic. Elve┼úianul nu a ratat ocazia s─â se revan┼čeze în fa┼úa celui care îi suflase titlul anul trecut, întrerupându-i seria de trei succese consecutive în fa┼úa propriului public.

În a cincea final─â din istoria confrunt─ârilor cu Djokovic, Federer a lovit primul, cu un break în al treilea game, suficient pentru a-┼či adjudeca primul set, dup─â ce sârbul a ratat o minge de break la 5-4.

Campionul en-titre a reac┼úionat în setul secund ┼či s-a desprins din start la 3-0, pentru a-┼či conserva apoi avantajul breakului, dar într-o partid─â sus┼úinut─â într-un ritm intens, cu lovituri ascu┼úite ┼či iu┼úi, jucate la risc, Novak a cedat în cele din urm─â; condus cu 2-1 în setul decisiv ┼či având de anulat o minge de break, num─ârul 3 mondial a comis o dubl─â gre┼čeal─â ce i-a deschis o cale regal─â c─âtre victorie localnicului Federer.

Pentru Roger este al patrulea titlu al anului ┼či al 65-lea din carier─â, dep─â┼čindu-l astfel pe Pete Sampras. Înainte de Cupa Masters de la Londra, urm─âtoarea sa destina┼úie este Paris, pentru ultimul Masters 1000 al anului, acolo unde Federer n-a ajuns niciodat─â nici m─âcar în semifinale. De cealalt─â parte, Nole Djokovic,  de┼úin─âtorul trofeului de la Paris-Bercy, mai are în agenda acestui final de sezon, pe lâng─â Mastersul londonez, ┼či mult a┼čteptata final─â de Cupa Davis împotriva Fran┼úei, la Belgrad.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elve┼úian a ┼úinut s─â aib─â ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oar─â la Turneul Campionilor, ┼či îi egaleaz─â în topul clasamentului pe Ivan Lendl ┼či Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mul┼úi a┼či, mai multe mingi direct câ┼čtig─âtoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. Dup─â dou─â semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray î┼či oferea o nou─â ocazie de a face o prim─â final─â major─â pe p─âmânt britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole