Finală reeditată la Basel

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / Data: 07 Noi. 2010

Roger Federer va avea ocazia revanşei pentru finala pierdută anul trecut în faţa lui Novak Djokovic, după ce şi-a validat biletul pentru ultimul act după un 6-2, 6-4 cu Andy Roddick.

La cea de-a 22-a confruntare directă, dar prima după istorica finală de la Wimbledon 2009, Roger a arătat încă o dată că se simte foarte confortabil jucând împotriva americanului, pentru că reuşeşte să neutralizeze piesa de rezistenţă a jocului lui Roddick:serviciul.

La fel ca la Wimbledon 2009, când Federer a servit de două ori mai mulţi aşi în finală, elveţianul l-a surclasat şi ieri la acest capitol pe Roddick:13-4 raportul aşilor, 94%-71% cel al punctelor câştigate cu prima minge. În aceste condiţii, Andy a fost victimă sigură, iar scorul întâlnirilor directe a ajuns la un neverosimil 20-2.

Astfel, Federer îşi oferă şansa de a cuceri pentru a patra oară turneul din oraşul său natal. Învingător la trei ediţii consecutive (2006-2008), Roger şi-a văzut seria întreruptă în 2009 chiar de adversarul său de astăzi, Novak Djokovic,  care a trecut în semifinale de compatriotul Victor Troicki, cu 7-6(4), 6-4.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elveţian a ţinut să aibă ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oară la Turneul Campionilor, şi îi egalează în topul clasamentului pe Ivan Lendl şi Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mulţi aşi, mai multe mingi direct câştigătoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. După două semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray îşi oferea o nouă ocazie de a face o primă finală majoră pe pământ britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole