Turneele săptămânii trecute

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / Data: 01 Noi. 2010

Gael Monfils a câştigat prima ediţiei a Open Sud, învingându-l în finala de la Montpellier pe croatul Ivan Ljubicic, 6-2,5-7,6-1. Este primul titlu din 2010 pentru parizian, după 2 finale pierdute, la Stuttgart (contra lui Montanes) şi la Tokyo (contra lui Nadal), şi al treilea din carieră. Monfils ajunge, astfel, la un raport titluri/finale pierdute de 3-9.

Primul titlu din 2010 şi pentru Jurgen Melzer, care se impune pentru a doua oară consecutiv la turneul de la Viena. Într-o finală 100% austriacă, Melzer s-a întrebuinţat serios pentru a trece de lucky-loserul Andreas Haider-Maurer, 6-7(10),7-6(4),6-4 în 2 ore şi 48 de minute. La prima finală ATP din carieră, Haider a servit pentru meci la 7-6,5-4, dar nu a avut nervi suficient de tari pentru a închide partida. Melzer obţine, aşadar, al treilea titlu al carierei, la cele 2 succese de la Viena alăturându-se succesul de pe zgura bucureşteană, din 2006.

La Sankt Petersburg, cazacul Mihail Kukushkin şi-a deschis palmaresul ATP, după victoria din finala cu Mihail Iujnîi, 6-3,7-6(2). La prima finală din carieră, Kukushkin a trecut de principalul favorit al competiţiei pentru a deveni al cincilea jucător ce se impune pentru prima dată în circuitul profesionist, în 2010.

Cu această victorie, Kukushkin face un salt de 30 de poziţii, până pe 58, cel mai bun loc ocupat până acum. În frunte, ordinea din cvartetul Nadal-Federer-Djokovic-Murray este neschimbată. În ce priveşte jucătorii români, Hănescu urcă un loc, până pe 51(la fel şi Ungur, de pe 189 pe 188), Crivoi coboară 11 şi ajunge pe 173, iar Copil intră în primii 300(de pe 305 pe 292).


În clasamentul WTA, Kim Clijsters urcă pe podium după victoria la Turneul Campioanelor. Primele 2 locuri continuă să fie ocupate de Caroline Wozniacki şi Vera Zvonareva. Alexandra Dulgheru şi Edina Gallovits staţionează (29, respectiv 75), Simona Halep (80) şi Monica Niculescu (82) urcă câte un loc, iar Sorana Cîrstea coboară unul (96).

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elveţian a ţinut să aibă ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oară la Turneul Campionilor, şi îi egalează în topul clasamentului pe Ivan Lendl şi Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mulţi aşi, mai multe mingi direct câştigătoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. După două semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray îşi oferea o nouă ocazie de a face o primă finală majoră pe pământ britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole