Invitaţie

sport101.ro - Tableta de TENIS / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 31 Oct. 2010
Thomas Muster

Andreas Haider-Maurer, juc─âtor austriac de 23 de ani, locul 157 mondial, s-a calificat ieri în prima sa final─â din circuitul ATP, chiar la turneul de la Viena. Andreas a pierdut în ultimul tur al calific─ârilor (în fapt, a abandonat din cauza unei u┼čoare accident─âri), dar a beneficiat de retragerea de pe tabloul principal a lui Ernests Gulbis. Din postura de lucky-loser, austriacul a învins juc─âtori mai bine cota┼úi ┼či mai experimenta┼úi, precum Berrer, Seppi ┼či chiar al doilea favorit al turneului, Marin Cilic.

 
În primul tur îns─â, Haider-Maurer a trecut de…Thomas Muster. La 43 de ani, fostul lider ATP, campion la Roland Garros în 1995, ┼či-a f─âcut revenirea în circuitul profesionist “pentru a sim┼úi din nou emo┼úia ┼či atmosfera competi┼úiei”. De fapt, întoarcerea s-a produs în iunie, când Muster a participat la un turneu Challenger în Germania. În acest r─âstimp, veteranul austriac a luat parte la ┼čase astfel de turnee, înregistrând o singur─â victorie. Sigur, juc─âtorul de tenis are o carier─â individual─â, pe care ┼či-o gestioneaz─â dup─â bunul plac; lui Thomas Muster nimeni nu-i poate lua cele 44 de titluri, printre care ┼či un Roland Garros, sau cele 5 s─âpt─âmâni în fruntea ierarhiei ATP, dar este foarte probabil ca,  fanilor s─âi, înfrângerile seci în fa┼úa unor Gianluca Naso, Aldin Setkic sau Conor Niland s─â le fi produs o impresie dezolant─â.
 
Unul dintre cei mai combativi ┼či fizici juc─âtori ai epocii sale, afi┼čând chiar ┼či acum o vigoare uluitoare, Muster s-a izbit de limitele naturale ale vârstei, dar ┼či de for┼úa ┼či viteza cu care se joac─â în circuitul actual, v─âdit superioare celor din urm─â cu 15 ani. Chiar ┼či a┼ča, Muster nu declarase c─â revine pentru a câ┼čtiga un nou Roland Garros, ci pentru c─â se simte foarte bine fizic, se antreneaz─â cu asiduitate ┼či vrea s─â-┼či m─âsoare nivelul în compania unor juc─âtori profesioni┼čti.
 
Atunci când a anun┼úat c─â vrea s─â ia parte la turneul de la Viena, Thomas Muster i-a pus pe organizatori într-o situa┼úie delicat─â; în fapt, nu prea le-a dat de ales. Cum s─â-l refuzi tocmai pe cel mai mare tenisman austriac din istorie, unul din simbolurile sportului na┼úional, laolalt─â cu, de exemplu, Hermann Maier sau Niki Lauda? Dac─â aceast─â revenire n-ar fi avut loc, wild-cardul primit de Muster ar fi fost atribuit în mod sigur lui…Andreas Haider-Maurer, al treilea juc─âtor austriac din clasamentul ATP, membru al echipei de Cupa Davis, cu o ascensiune de peste 100 de locuri în ultimele 3 luni. Haider a fost nevoit s─â ia drumul calific─ârilor, de unde n-a putut s─â r─âzbat─â, fiind u┼čor accidentat, a ajuns pân─â la urm─â pe tabloul principal gra┼úie unei retrageri, a câ┼čtigat patru meciuri ┼či a ajuns în final─â. O final─â 100% austriac─â, împotriva principalului favorit, Jurgen Melzer. Lucrurile s-au aranjat cum nu se poate mai bine pentru organizatori ┼či, mai ales, public: a avut ocazia nesperat─â de a-l revedea pe cel mai mare juc─âtor al ┼ú─ârii, dar a luat parte ┼či la uluitorul traseu al celui care poate deveni, nu peste mult timp, liderul tenisului austriac.

 

 

Galerie imagini

Thomas MusterAndreas Haider Maurer

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de TENIS / Autor: Bogdan ┼×ohan / 21 Noi. 2010

Balul sf├ór┼čitului de sezon

Pentru a doua edi┼úie consecutiv─â, Turneul Campionilor va fi g─âzduit de arena O2 din Londra. Înaintea debutului competi┼úiei, o scurt─â trecere în revist─â a componen┼úei grupelor, precum ┼či a parcursului din acest an al juc─âtorilor califica┼úi.

sport101.ro / Tableta de TENIS / Autor: Bogdan ┼×ohan / 08 Noi. 2010

Cum pierdem?

Luna trecut─â, dup─â ce a p─âr─âsit turneul de la Shanghai înc─â din optimi, învins de Jurgen Melzer, liderul mondial Rafael Nadal declara la conferin┼úa de pres─â c─â îl felicit─â pe adversarul s─âu, care a jucat foarte agresiv

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 5 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole