Argentina - România, în Cupa Davis

sport101.ro - Tableta de TENIS / Autor: Bogdan Şohan / Data: 24 Sep. 2010

Nu era nevoie ca tragerea la sorţi să ne scoată în faţă Argentina pentru a spune că suntem mai aproape de un nou baraj decât de o calificare în sferturi. Poate un meci contra Croaţiei sau Cehiei, pe teren propriu, ar fi fost de preferat, dar înainte de a ne fi bucurat că jucăm acasă se punea iarăşi problema locaţiei. România încă nu dispune de o sală polisportivă suficient de modernă şi spaţioasă pentru a crea condiţiile unei adevărate atmosfere de Cupa Davis.

De la revenirea în Grupa Mondială, în 1997, România a trecut o singură dată de primul tur, 3-2 cu Belarus la Braşov, în urmă cu 5 ani. Şanse minime ca isprava să fie repetată în martie, la Buenos Aires, împotriva unei echipe care a pierdut doar una din ultimele 15 partide disputate acasă, anume finala cu Spania din 2008.

În condiţii normale, sud-americanii se pot baza pe David Nalbandian, Juan Martin del Potro sau Juan Monaco la simplu, la dublu titularii momentului sunt Eduardo Schwank şi Horacio Zeballos, dar şi Nalbandian reprezintă o alternativă, aşa cum a fost cazul anul acesta în Suedia. Cu un asemenea lot şi beneficiind de suportul necondiţionat al publicului în meciurile de pe Estadio Parque Roca(foto), Argentina este o candidată legitimă la un loc în finală, performanţă deja obţinută de două ori în ultimii 4 ani. O amânare a deznodământului partidei pentru ziua de duminică ar putea fi considerată o surpriză.

În alte meciuri mai interesante din primul tur al Grupei Mondiale, Suedia va întâlni acasă Rusia (cu dueluri interesante în perspectivă, Soderling contra Davydenko şi Youzhny ), iar Germania imprevizibilului Kohlschreiber va avea parte de o deplasare delicată în Croaţia.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de TENIS / Autor: Bogdan Şohan / 21 Noi. 2010

Balul sfârşitului de sezon

Pentru a doua ediţie consecutivă, Turneul Campionilor va fi găzduit de arena O2 din Londra. Înaintea debutului competiţiei, o scurtă trecere în revistă a componenţei grupelor, precum şi a parcursului din acest an al jucătorilor calificaţi.

sport101.ro / Tableta de TENIS / Autor: Bogdan Şohan / 08 Noi. 2010

Cum pierdem?

Luna trecută, după ce a părăsit turneul de la Shanghai încă din optimi, învins de Jurgen Melzer, liderul mondial Rafael Nadal declara la conferinţa de presă că îl felicită pe adversarul său, care a jucat foarte agresiv

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 5 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole