Zgur─â de septembrie

sport101.ro - Tableta de TENIS / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 21 Sep. 2010

Izolat de sezonul de zgur─â ┼či plasat imediat dup─â ultimul Mare ┼×lem al anului ┼či weekendul rezervat Cupei Davis, Openul bucure┼čtean prezint─â o list─â de juc─âtori din care unul singur este clasat în primele 40 de locuri ale clasamentului de simplu. De┼či tot din categoria 250, turneul de la Metz ofer─â la prima vedere un tablou de concurs mai interesant, cu juc─âtori precum Cilic, Ljubicic, Kohlschreiber, Robredo, pe lâng─â francezii de top precum Monfils, Gasquet, Llodra sau Simon. Principalul motiv ar fi c─â , odat─â cu turneul alsacian, se deschide circuitul indoor de toamn─â, într-o logic─â sportiv─â juc─âtorii alegând s─â joace pe o suprafa┼ú─â de sezon.

Chiar ┼či în aceste condi┼úii, BCR Open atrage o serie de speciali┼čti ai zgurii, juc─âtori care î┼či construiesc ┼či men┼úin o clasare bun─â pe rezultatele din turneele de zgur─â. Cel mai bun exemplu este principalul favorit ┼či campionul edi┼úiei trecute, Albert Montanes, deja câ┼čtig─âtor a 2 turnee anul acesta; Montanes are 5 titluri ATP la simplu in carier─â, alte 4 finale, toate pe zgur─â. În partea superioar─â a tabloului îi mai g─âsim pe veteranul argentinian Juan Ignacio Chela-5 titluri,3 finale pe zgur─â-, italienii Andreas Seppi (singura final─â ATP din carier─â pe zgur─â, la Gstaad) ┼či Fabio Fognini, francezii Jeremy Chardy (un titlu in carier─â, pe zgur─â la Stuttgart) ┼či Guillaume Rufin, un tân─âr cu poten┼úial interesant, care a trecut de calific─âri.

Pe jum─âtatea inferioar─â a tabloului îi avem pe italienii Potito Starace (3 finale in carier─â, toate pe zgur─â) ┼či Pippo Volandri (2 titluri ┼či alte 6 finale ATP, toate pe zgur─â; finalist la Bucure┼čti in 2006), inevitabilii spanioli, printre care Marcel Granollers, Santiago Ventura (ambii câte un titlu pe zgur─â) ┼či Daniel Gimeno-Traver, Pablo Cuevas, un uruguayan ce merit─â urm─ârit cu aten┼úie, neam┼úul Florian Mayer, cap de serie nr 2, cu 2 finale in carier─â, ambele pe zgur─â ┼či nu în cele din urm─â Victor H─ânescu, finalist în 2007 la Bucure┼čti, dar care în ultimii 2 ani a p─âr─âsit turneul înc─â din primul tur.

Adrian Ungur -pentru prima dat─â prezent pe tabloul principal de simplu la BCR Open-, Victor Crivoi si Marius Copil, to┼úi beneficiari de wild-carduri, sunt ceilal┼úi reprezentan┼úi ai României pe tabloul de simplu. La dublu, finalistul de la Wimbledon Horia Tec─âu nu va face echip─â cu partenerul s─âu obi┼čnuit, suedezul Robert Lindstedt, ci cu austriacul Julian Knowle.

Dupa cum se observ─â, tabloul de simplu este omogen, cu o mul┼úime de juc─âtori foarte buni de zgur─â, care disput─â 70-80% din turnee într-un an pe aceast─â suprafa┼ú─â, fapt ce ar trebui s─â garanteze calitatea disputelor. Montanes pare marele favorit al turneului, dar cred c─â juc─âtori precum Chela, Gimeno-Traver, Cuevas vor avea cuvântul lor de spus.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de TENIS / Autor: Bogdan ┼×ohan / 21 Noi. 2010

Balul sf├ór┼čitului de sezon

Pentru a doua edi┼úie consecutiv─â, Turneul Campionilor va fi g─âzduit de arena O2 din Londra. Înaintea debutului competi┼úiei, o scurt─â trecere în revist─â a componen┼úei grupelor, precum ┼či a parcursului din acest an al juc─âtorilor califica┼úi.

sport101.ro / Tableta de TENIS / Autor: Bogdan ┼×ohan / 08 Noi. 2010

Cum pierdem?

Luna trecut─â, dup─â ce a p─âr─âsit turneul de la Shanghai înc─â din optimi, învins de Jurgen Melzer, liderul mondial Rafael Nadal declara la conferin┼úa de pres─â c─â îl felicit─â pe adversarul s─âu, care a jucat foarte agresiv

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 5 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole