China, aur în întrecerea masculină la Rotterdam

Alte sporturi - Gimnastică / Data: 23 Oct. 2010
China şi-a apărat cu succes titlul de la Stuttgart
Foto www.romgym.ro

China a câştigat finala concursului masculin pe echipe, la C.M. de gimnastică de la Rotterdam, reuşind astfel să îşi apere titlul cucerit în urmă cu 3 ani, la Stuttgart. Pe podium au mai urcat Japonia şi Germania, în această ordine, ordinea primelor trei clasate fiind identică cu cea de la precedentul campionat mondial.
A fost un concurs extrem de disputat, de-a lungul căruia Coreea de Sud, Germania şi China s-au succedat la conducere. Soarta medaliilor de aur a fost decisă la ultimul aparat,  China evoluând la bară fixă, la fel ca Japonia, în timp ce Germaniei i-a revenit calul cu mânere. Înaintea ultimei rotaţii, cele trei se detaşaseră de restul plutonului, Statele Unite ale Americii, ocupanta locului 4, aflându-se la o diferenţă de circa patru puncte de ultima treaptă a podiumului şi nemaiputând emite pretenţii pentru o medalie.


Evgeni Spiridonov, reprezentând Germania, a avut o evoluţie dezamăgitoare la cal cu mânere, primind doar 13,600 puncte, şi campioana europeană a trebuit să se mulţumească din nou cu medalia de bronz. În marea finală, sută la sută asiatică, japonezul Koji Uematsu a primit la bară fixă o notă peste 16,000 , mai mare decât cea a oricărui gimnast chinez, însă evoluţiile colegilor săi nu au fost la fel de valoroase (un 15,133 şi chiar un 14,433, care a pus punct practic oricăror speranţe nipone). China, profitând şi de micul avantaj dinaintea ultimei rotaţii, nu a riscat şi a avut evoluţii sigure, toate punctate cu minim 15.000 (printre care un 15,900 al lui Chenlong Zhang), astfel că aurul ia din nou drumul Beijingului.

În clasamentul concursului, SUA au ocupat locul al patrulea, în timp ce Rusia s-a clasat doar a şasea, fiind departe de ceea ce arăta în trecut. Franţa, echipa care a lăsat echipa României în afara finalei, pentru doar 150 de sutimi, a obţinut un excellent loc 5, în timp ce cealaltă echipă europeană, a Marii britanii, s-a clasat pe locul al şaptelea. Ultimul loc al finalei a revenit Coreei de Sud.


Clasament final:
1. China 274,997 p
2. Japonia 273,769 p
3. Germania 271,252 p
4. SUA 268,012 p
5. Franţa 263,468 p
6. Rusia 263,170 p
7. Marea Britanie 261,103 p
8. Coreea de Sud 259,952 p

 

Galerie imagini

China şi-a apărat cu succes titlul de la Stuttgart
Foto www.romgym.ro

Articole din aceeasi categorie

Alte sporturi / Gimnastică / 25 Oct. 2010

Aur pentru România! Ana Porgras - noua campioană mondială la bârnă

Ana Porgras continuă dinastia campioanelor. Aur la brnă
Foto www.romgym.ro

Ana Porgras este noua campioană mondială la bârnă, după o evoluţie foarte bună, elegantă, fără ratare, care a fost notată de brigada de arbitri cu 15,366. O evoluţie care este cu atât mai meritorie cu cât survine unei accidentări foarte recente,

Alte sporturi / Gimnastică / 23 Oct. 2010

China, aur în întrecerea masculină la Rotterdam

China şi-a apărat cu succes titlul de la Stuttgart
Foto www.romgym.ro

China a câştigat finala concursului masculin pe echipe, reuşind astfel să îşi apere titlul cucerit în urmă cu 3 ani, la Campionatul Mondial de Gimnastică de la Stuttgart. Pe podium au mai urcat Japonia şi Germania, în această ordine,

Pag. 1 din 4 | 2 art./pag. | Total 7 art.
1234

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole