Aur pentru România! Ana Porgras - noua campioană mondială la bârnă

Alte sporturi - Gimnastică / Data: 25 Oct. 2010
Ana Porgras continuă dinastia campioanelor. Aur la brnă
Foto www.romgym.ro

Ana Porgras este noua campioană mondială la bârnă, după o evoluţie foarte bună, elegantă, fără ratare, care a fost notată de brigada de arbitri cu 15,366. O evoluţie care este cu atât mai meritorie cu cât survine unei accidentări foarte recente, care i-a lăsat Anei doar câteva luni de pregătire pentru acest turneu.

Medalia de la bârnă este prima medalie de aur a delegaţiei României la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Rotterdam, care mai are în palmares o medalie de argint, obţinută de Diana Chelaru la sol. Obiectul delegaţiei noastre la Rotterdam, o medalie, a fost  astfel depăşit şi echipa României pare a avea perspective frumoase pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.


Gimnasta originară din Galaţi reuşeşte să câştige aurul la un aparat care a dat României nenumărate campioane mondiale, însă la care ultimul triumf fusese obţinut de Andreea Răducan, la Gent, în 2001. Cu această medalie, palmaresul său capătă altă greutate, până în prezent Ana Porgras deţinând o singură medalie de bronz, la Campionatele Mondiale de la Londra (2009). Principalele contracondidate ale gimnastrei românce au fost Rebecca Bross (SUA) şi  Linlin Deng, din China, aceasta din urmă fiind şi campioana mondială en titre. Ambele au obţinut nota 15,233 şi celelalte medalii ale probei. Rusoaica Alia Mustafina, una dintre cele mai complete gimnaste ale lumii, nu a putut emite pretenţii după ce a avut o ratare, fiind nevoită să se mulţumească doar cu locul al şaptelea.


Clasament bârna:


1. Ana Porgras (România) – 15,366
2. Rebecca Bross (SUA) – 15,223
2. Linlin Deng (China) – 15,223
4. Lauren Mitchell (Australia) – 15,200
5. Alicia Sacramone (SUA) – 15,066
6. Ana Dementieva (Rusia) – 13,966
7. Alia Mustafina (Rusia) – 13,766
8. Iana Demianciuk (Ucraina) – 13,733.

 

Galerie imagini

Ana Porgras continuă dinastia campioanelor. Aur la brnă
Foto www.romgym.ro

Articole din aceeasi categorie

Alte sporturi / Gimnastică / 25 Oct. 2010

Aur pentru România! Ana Porgras - noua campioană mondială la bârnă

Ana Porgras continuă dinastia campioanelor. Aur la brnă
Foto www.romgym.ro

Ana Porgras este noua campioană mondială la bârnă, după o evoluţie foarte bună, elegantă, fără ratare, care a fost notată de brigada de arbitri cu 15,366. O evoluţie care este cu atât mai meritorie cu cât survine unei accidentări foarte recente,

Alte sporturi / Gimnastică / 23 Oct. 2010

China, aur în întrecerea masculină la Rotterdam

China şi-a apărat cu succes titlul de la Stuttgart
Foto www.romgym.ro

China a câştigat finala concursului masculin pe echipe, reuşind astfel să îşi apere titlul cucerit în urmă cu 3 ani, la Campionatul Mondial de Gimnastică de la Stuttgart. Pe podium au mai urcat Japonia şi Germania, în această ordine,

Pag. 1 din 4 | 2 art./pag. | Total 7 art.
1234

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole