România - locul al patrulea în finala pe echipe

Alte sporturi - Gimnastică / Data: 20 Oct. 2010
Ana Porgras
Foto www.romgym.ro

România a ocupat poziţia a patra în finala Campionatului mondial de gimnastică de la Rotterdam, cu un total de 173,096 puncte. Podiumul a fost ocupat de Rusia (175,397 puncte), Statele Unite ale Americii (175,196) şi China (174,781), în această ordine, rusoaicele confirmând astfel evoluţia excelentă din calificări, cu Aliya Mustafina vârf de lance.

Echipa României, formată din Sandra Izbaşa, Diana Chelaru, Ana Porgras, Gabriela Drăgoi, Raluca Haidu şi Cerasela Pătraşcu, a avut o evoluţie apreciată, însă s-a aflat permanent într-o cursă de recuperare faţă de cele trei mari rivale. Un handicap important pentru echipa română l-a constituit lipsa Ameliei Racea, accidentată.

Având în vedere situaţia gimnasticii româneşti în acest moment şi forţa celor trei echipe cu care gimnastele tricolore s-au luptat pentru medalii, consider că locul 4 este un loc onorabil, de care nu avem de ce sa ne fie ruşine. Poate că fără accidentarea Ameliei Racea şi cu puţin noroc s-ar fi putut obţine şi o medalie, cel mai probabil bronzul, însă repet: locul 4, în compania Rusiei, Chinei şi Statelor Unite şi la nivelul actual al gimnasticii şi al sportului din România este un rezultat bun.

Mâine încep finalele pe aparate, România având reprezentante la toate aparatele: Ana Porgras la bârnă, Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru la sol, Ana Porgras la paralele şi Diana Chelaru la sărituri.

 

Galerie imagini

Ana Porgras
Foto www.romgym.ro

Articole din aceeasi categorie

Alte sporturi / Gimnastică / 25 Oct. 2010

Aur pentru România! Ana Porgras - noua campioană mondială la bârnă

Ana Porgras continuă dinastia campioanelor. Aur la brnă
Foto www.romgym.ro

Ana Porgras este noua campioană mondială la bârnă, după o evoluţie foarte bună, elegantă, fără ratare, care a fost notată de brigada de arbitri cu 15,366. O evoluţie care este cu atât mai meritorie cu cât survine unei accidentări foarte recente,

Alte sporturi / Gimnastică / 23 Oct. 2010

China, aur în întrecerea masculină la Rotterdam

China şi-a apărat cu succes titlul de la Stuttgart
Foto www.romgym.ro

China a câştigat finala concursului masculin pe echipe, reuşind astfel să îşi apere titlul cucerit în urmă cu 3 ani, la Campionatul Mondial de Gimnastică de la Stuttgart. Pe podium au mai urcat Japonia şi Germania, în această ordine,

Pag. 1 din 4 | 2 art./pag. | Total 7 art.
1234

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole