Gimnastele, la înălţime: calificări la toate aparatele. Astăzi începe şi concursul masculin

Alte sporturi - Gimnastică / Data: 18 Oct. 2010
Sandra Izbaşa, favorită la sol
Sursa foto www.romgym.ro (TANYA SCHOENMAKER)

În ciuda problemelor cu care s-a confruntat în ultimii ani, gimnastica românească reuşeşte să se menţină în topul gimnasticii mondiale şi să ne ofere din nou motive de mândrie naţională.

După ce echipa feminină s-a calificat fără probleme în finală, acolo unde va duce o luptă pe muchie de cuţit cu Rusia, China şi Statele Unite (mari puteri ale gimnasticii, dar şi cele mai importante puteri militare şi politice ale planetei, nemaivorbind de posibilităţile economice), iată că minunatele noastre fete au primit biletele pentru toate finalele pe aparate, plus întrecerea la individual compus.

La bârnă, unul dintre aparatele la care România a avut întotdeauna mare succes, Ana Porgras s-a calificat cu cea mai mare notă a calificărilor şi abordează cu optimism finala, fiind cotată printre primele 3 favorite. Cealaltă mare speranţă a echipei noastre la acest aparat, Amelia Racea, campioană europeană, a suferit o accidentare şi nu s-a calificat în lupta pentru medalii. Celelalte gimnaste calificate sunt din Rusia (2), SUA (2), China (campioana mondială Deng Linlin), Ucraina şi Australia – câte una.

La sol, campioana olimpică Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru, bronz la Campionatul European, se vor lupta cu două rusoaice şi câte o gimnastă din China, SUA, Australia şi Italia. La acest aparat România are şanse importante la o medalie, Sandra Izbaşa fiind una dintre favorite, cu a doua notă a calificărilor (14,766 faţă de 14,833 a rusoaicei  Aliya Mustafina).

În finala la sărituri, reprezentanta României va fi Diana Chelaru, calificată cu a noua notă din concurs (beneficiind de regula care limitează numărul gimnastelor dintr-o ţară la două, pentru fiecare aparat – în cazul de faţă o rusoaică fiind eliminată conform acestui criteriu). Marile favorite ale probei sunt cele două gimnaste din Rusia rămase – Aliya Mustafina şi Ekaterina Kurbatova.

La paralele, Ana Porgras va încerca să spulbere din nou mitul complexului gimnastelor române la acest aparat, însă va avea o misiune extrem de dificilă împotriva gimnastelor din China He Kexin şi Huang Qiushuang (primele două note din concurs), precum şi a celor din SUA – Bridget Sloan şi Rebeca Broos. În lupta pentru medalii vor fi implicate şi britanica Elisabeth Tweedle, campioană mondială, şi marea vedetă a echipei Rusiei – Aliya Mustafina.

Să remarcăm că doar România, Rusia şi Statele Unite au reuşit să trimită reprezentante în toate cele 4 finale, performanţă dublată şi de prezenţa Anei Porgras şi a Ralucăi Haidu în concursul individual compus.

Prima finală şi în mod cert cea mai aşteptată  va fi cea pe echipe, care se va desfăşura miercuri, între orele 17.00 – 19.00.

 

Galerie imagini

Sandra Izbaşa, favorită la sol
Sursa foto www.romgym.ro (TANYA SCHOENMAKER)

Articole din aceeasi categorie

Alte sporturi / Gimnastică / 25 Oct. 2010

Aur pentru România! Ana Porgras - noua campioană mondială la bârnă

Ana Porgras continuă dinastia campioanelor. Aur la brnă
Foto www.romgym.ro

Ana Porgras este noua campioană mondială la bârnă, după o evoluţie foarte bună, elegantă, fără ratare, care a fost notată de brigada de arbitri cu 15,366. O evoluţie care este cu atât mai meritorie cu cât survine unei accidentări foarte recente,

Alte sporturi / Gimnastică / 23 Oct. 2010

China, aur în întrecerea masculină la Rotterdam

China şi-a apărat cu succes titlul de la Stuttgart
Foto www.romgym.ro

China a câştigat finala concursului masculin pe echipe, reuşind astfel să îşi apere titlul cucerit în urmă cu 3 ani, la Campionatul Mondial de Gimnastică de la Stuttgart. Pe podium au mai urcat Japonia şi Germania, în această ordine,

Pag. 1 din 4 | 2 art./pag. | Total 7 art.
1234

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole