România - Ucraina 1:1 Steaua Turabo se califică, CSU Asesoft dezamăgeşte

Baschet masculin - Competiţii europene / Data: 06 Oct. 2010
Robert Turner, decisiv pentru Steaua
Foto www.bcsteaua.ro
  • BC Kiev – Steaua Turabo Bucureşti 66:79, scor general 125:156
  • CSU Asesoft Ploieşti – BC Khimik Youzny 91:86, scor general 174:176

Steaua Turabo a obţinut calificarea în grupele EuroChallenge Cup, după o dublă victorie împotriva ucrainenilor de la BC Kiev. Steaua a condus aproape în permanenţă ostilităţile, singurul moment de cădere având loc la începutul sfertului al patrulea, când gazdele au reuşit să egaleze la 62. Finalul le-a aparţinut jucătorilor militari, care s-au impus cu 79:66 şi au obţinut o calificare en fanfare împotriva unui adversar, totuşi, modest. Adevăratul test pentru Steaua îl vor constitui meciurile din grupă, acolo unde va întâlni echipa belgiană Antwerp Giants şi două echipe ruseşti – Kuban Krasnodar şi Dynamo Moscova (primul meci fiind programat pe 16 noiembrie, contra dinamoviştilor).

De la Steaua s-au remarcat Robert Turner - 25 de puncte şi 5 recuperări, Uros Lucic 14 puncte, Jerome Coleman şi Josh Jackson câte 11, iar Virgil Stănescu 10 puncte şi 7 recuperări.

Cea de-a doua formaţie care a luat startul în această competiţie, campioana CSU Asesoft Ploieşti, a fost eliminată surprinzător de BC Khimik Youzny, în pofida victoriei cu 91:86. În tur, prahovenii pierduseră la 7 puncte, călcâiul lui Ahile constituindu-l, ca şi în meciul retur, de la Ploieşti, defensiva sub aşteptări.

Scorul a fost în permanenţă foarte strâns, CSU Asesoft nereuşind să se distanţeze, deşi Burlacu a fost de departe MVP-ul partidei. În ciuda unor momente favorabile, când luase un mic avans, de 5-6 puncte, campioana României nu a ştiut să le gestioneze şi la pauză s-a intrat cu un scor greu de anticipat de către pariori, 44:44.

În cea de-a doua parte, ploieştenii au forţat, însă Burlacu (34 de puncte, 7 recuperări) nu a putut obţine calificarea de unul singur. Asesoft rămâne doar cu consolarea amară a unei victorii de palmares, mult sub pretenţiile şi chiar sub posibilităţile echipei. În afară de Burlacu, cei mai importanţi realizatori ai ploieştenilor au fost  Doneal Mack – 18 puncte şi 7 recuperări şi Adrian Tudor – 17 puncte şi 6 pase decisive.

 

Galerie imagini

Robert Turner, decisiv pentru Steaua
Foto www.bcsteaua.ro

Articole din aceeasi categorie

Baschet masculin / Competiţii europene / 22 Dec. 2010

Steaua Turabo - Lokomotiv Kuban Krasnodar 87:78. Victorie de consolare

Hristo Nikolov
Foto bcsteaua.ro

Steaua Turabo a încheiat cu o victorie de prestigiu participarea în acest sezon a FIBA Eurochallenge Cup, 87:78 împotriva formaţiei ruse Lokomotiv Kuban Krasnodar. Meciul a contat pentru etapa a şasea, Grupa F. Deşi a terminat la egalitate de puncte cu formaţia belgiană...  

Baschet masculin / Competiţii europene / 15 Dec. 2010

Antwerp Giants - Steaua Turabo Bucureşti 78:65. Final de aventură europeană

Steaua Turabo a pierdut cu 65:78 partida disputată în deplasare, contra formaţiei belgiene Antwerp Giants, şi a ratat astfel calificarea în fazele superioare ale FIBA EuroChallenge Cup. Un succes al militarilor le-ar fi asigurat matematic locul 2 şi ieşirea din grupe...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole