Steaua Turabo - Lokomotiv Kuban Krasnodar 87:78. Victorie de consolare

Baschet masculin - Competiţii europene / Data: 22 Dec. 2010
Hristo Nikolov
Foto bcsteaua.ro

Steaua Turabo a încheiat cu o victorie de prestigiu participarea în acest sezon a FIBA Eurochallenge Cup, 87:78 (22:18, 33:21, 11:20, 21:19) împotriva forma┼úiei ruse Lokomotiv Kuban Krasnodar. Meciul a contat pentru etapa a ┼časea, Grupa F.

De┼či a terminat la egalitate de puncte cu forma┼úia belgian─â Antwerp Giants, 9 (3 victorii ┼či 3 înfrângeri), Steaua Turabo a ratat calificarea în faza urm─âtoare din cauza înfrângerii la 13 puncte din Belgia, 65:78 (la Bucure┼čti Steaua câ┼čtigând cu numai 5 puncte diferen┼ú─â). Grupa a fost câ┼čtigat─â de Lokomotiv Kuban Krasnodar, una dintre favoritele la câ┼čtigarea competi┼úiei, cu 10 puncte.

Steaua Rangers a intrat foarte bine în meci, la scorul de 5:4 având un par┼úial de 8:0, pentru o diferen┼ú─â nesperat─â (13:4). Diferen┼úa de 9 puncte s-a p─âstrat pân─â aproape de finalul primului sfert (20 :11), îns─â ru┼čii au reu┼čit s─â intre la pauz─â cu un handicap de doar 4 puncte. Lucic, St─ânescu ┼či Nikolov au fost cei mai importan┼úi realizatori ai primului sfert pentru Steaua.

Steaua a avut un al doilea sfert de vis, câ┼čtigat cu 33:21, care s-a dovedit în cele din urm─â decisiv în economia jocului. Ap─ârarea a func┼úionat foarte bine, iar în atac steli┼čtilor le-a ie┼čit aproape totul. S─â remarc─âm ┼či evolu┼úia str─âlucitoare, în ciuda tracului, din acest sfert, a marii speran┼úe Bogdan ┼óibârn─â (19 ani), care a reu┼čit 6 puncte ┼či câteva execu┼úii care au aruncat sala în aer. Scor la pauz─â 55:39, iar Kestutis Kemzura, antrenorul celor de la Kuban, sim┼úea c─â Steaua este aproape de o mare surpriz─â.

La reluare, americanii forma┼úiei oaspete au intrat mult mai motiva┼úi în joc ┼či fiind mult mai preci┼či  la arunc─ârile de 3 puncte, au reu┼čit un par┼úial de 10:0, apropiindu-se la doar 6 puncte (55:49). St─ânescu, Lucic ┼či Nikolov  au ┼úinut Steaua în meci, înaintea ultimei p─âr┼úi a jocului tabela consemnând un avantaj de 7 puncte pentru Steaua. Kuban a continuat forcingul, cu 5 minute înaintea fluierului final reu┼čind s─â  se apropie la doar 4 puncte, diferen┼ú─â care mai fusese consemnat─â doar în primele minute ale meciului. A fost momentul în care a intrat în scen─â Fortson, destul de discret pân─â atunci. Americanul a înscris 10 puncte, compatriotul s─âu Joshua Jackson a ad─âugat 5, iar soarta meciului era pecetluit─â. Scor final 87:78, iar Steaua r─âmâne cu satisfac┼úia unei victorii importante pentru palmares, dar ┼či cu senza┼úia c─â s-ar fi putut ob┼úine mai mult din aceast─â grup─â de calificare.

Publicul a fost foarte cald cu forma┼úia bucure┼čtean─â, îns─â lipsit de fair-play în ceea ce-i prive┼čte pe oaspe┼úi. Aproape fiecare atac al acestora a fost înso┼úit de fluier─âturi ┼či huiduieli, aducându-ne aminte de tratamentul foarte urât la care a fost supus─â echipa na┼úional─â de handbal feminin, în meciurile cu Danemarca de la Campionatul European.

Bulgarul Nikolov a înscris 18 puncte, St─ânescu ┼či Lucic câte 16, iar Fortson 15 pentru Steaua Turabo. Marea speran┼ú─â a baschetului românesc Bogdan ┼óibârn─â a reu┼čit 6 puncte, toate în sfertul al doilea, îns─â a fost folosit foarte pu┼úin de staff-ul tehnic al Stelei. De cealalt─â parte, americanul Michael Wilkinson ┼či-a trecut în cont 16 puncte, iar compatriotul s─âu Alando Tucker 15.

În cel─âlalt meci al grupei, Dinamo Moscova a învins pe Antwerp Giants cu 73:59.

 

Galerie imagini

Hristo Nikolov
Foto bcsteaua.ro

Articole din aceeasi categorie

Baschet masculin / Competiţii europene / 22 Dec. 2010

Steaua Turabo - Lokomotiv Kuban Krasnodar 87:78. Victorie de consolare

Hristo Nikolov
Foto bcsteaua.ro

Steaua Turabo a încheiat cu o victorie de prestigiu participarea în acest sezon a FIBA Eurochallenge Cup, 87:78 împotriva forma┼úiei ruse Lokomotiv Kuban Krasnodar. Meciul a contat pentru etapa a ┼časea, Grupa F. De┼či a terminat la egalitate de puncte cu forma┼úia belgian─â...  

Baschet masculin / Competiţii europene / 15 Dec. 2010

Antwerp Giants - Steaua Turabo Bucure┼čti 78:65. Final de aventur─â european─â

Steaua Turabo a pierdut cu 65:78 partida disputat─â în deplasare, contra forma┼úiei belgiene Antwerp Giants, ┼či a ratat astfel calificarea în fazele superioare ale FIBA EuroChallenge Cup. Un succes al militarilor le-ar fi asigurat matematic locul 2 ┼či ie┼čirea din grupe...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole