Antwerp Giants - Steaua Turabo Bucureşti 78:65. Final de aventură europeană

Baschet masculin - Competiţii europene / Data: 15 Dec. 2010

Antwerp Giants - Steaua Turabo Bucureşti 78:65 (20:20, 24:12, 17:19, 17:14)

Steaua Turabo a pierdut cu 65:78 partida disputată în deplasare, contra formaţiei belgiene Antwerp Giants, şi a ratat astfel calificarea în fazele superioare ale FIBA EuroChallenge Cup. Un succes al militarilor le-ar fi asigurat matematic locul 2 şi ieşirea din grupe, în timp ce un eşec la mai puţin de 5 puncte ar fi amânat deznodământul calificării pentru ultima etapă.

Steaua a început foarte bine meciul, Stănescu şi Nikolov fiind motoarele echipei, iar Turner responsabilul cu spectacolul. Primul sfert s-a încheiat la egalitate (20-20), iar rezultatul şi mai ales jocul prestat de elevii lui Niksa Bavcevic, foarte bun cunoscător al baschetului belgian, în care a antrenat 8 sezoane, alimentau speranţele într-o calificare puţin scontată la începutul competiţiei.

Al doilea sfert s-a dovedit decisiv în economia jocului, formaţia belgiană distanţându-se la 12 puncte (44:32), diferenţă ce nu a mai putut fi surmontată. Hopkins a făcut senzaţie de la 3 puncte, în timp ce Steaua a aşteptat totul de la Virgil Stănescu (autor a 8 din cele 12 puncte ale echipei în acest sfert). De la 22:22, belgienii au avut un parţial de 8:0, după care totul s-a năruit pentru Steaua.

Sfertul 3, chiar dacă a consemnat cea mai mare diferenţă de scor, 17 puncte (53-36), a marcat o uşoară revenire a Stelei, cu Fortson reuşind două aruncări de 3 puncte consecutiv şi cu 6 stelişti care au reuşit să înscrie, record în această partidă, pentru o diferenţă de doar 10 puncte înaintea ultimelor 10 minute (61-51).

Finalul a fost dezamăgitor, deşi Fortson, cu 2 coşuri de 2 puncte consecutiv apropiase Steaua la doar 8 puncte (63-55), cu circa 8 minute rămase de joc. Antwerp a liniştit jocul cu un nou parţial de 8:0, pentru un 71:55 care a declanşat sărbătoarea în tribune, chiar dacă rămăseseră 4 minute de joc.

Scorul final a fost 78:65, formaţia belgiană adjudecându-şi locul 2, iar Steaua rămânând cu regretul de a nu fi avut mai mult curaj în meciurile din deplasare (pierdute pe linie), însă cu o experienţă preţioasă pentru omogenizarea echipei. Virgil Stănescu a adunat 27 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive şi 2 capace, iar Fortson şi Nikolov câte 12 puncte. Primul 5 al Stelei a fost compus din Stănescu, Fortson, Turner, Jackson şi Căruţaşu.

În cealaltă partidă a grupei F, liderul Lokomotiv Kuban Krasnodar  a învins în deplasare Dinamo Moscova, cu 78:67. Steaua rămâne pe locul al treilea, cu 2 victorii şi 3 înfrângeri, iar ultimul meci, contra lui Lokomotiv Kuban Krasnodar, la Bucureşti, nu va mai conta decât pentru palmares.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Baschet masculin / Competiţii europene / 22 Dec. 2010

Steaua Turabo - Lokomotiv Kuban Krasnodar 87:78. Victorie de consolare

Hristo Nikolov
Foto bcsteaua.ro

Steaua Turabo a încheiat cu o victorie de prestigiu participarea în acest sezon a FIBA Eurochallenge Cup, 87:78 împotriva formaţiei ruse Lokomotiv Kuban Krasnodar. Meciul a contat pentru etapa a şasea, Grupa F. Deşi a terminat la egalitate de puncte cu formaţia belgiană...  

Baschet masculin / Competiţii europene / 15 Dec. 2010

Antwerp Giants - Steaua Turabo Bucureşti 78:65. Final de aventură europeană

Steaua Turabo a pierdut cu 65:78 partida disputată în deplasare, contra formaţiei belgiene Antwerp Giants, şi a ratat astfel calificarea în fazele superioare ale FIBA EuroChallenge Cup. Un succes al militarilor le-ar fi asigurat matematic locul 2 şi ieşirea din grupe...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole