Etapa nr. 7. Echipele clujene – una caldă, una rece

Fotbal - Liga I / Data: 11 Sep. 2010
Rapid - CFR Cluj 2-0 Foto: www.cfr1907.ro

 

 

Primele meciuri ale etapei a şaptea a Ligii I le-au avut printre protagoniste pe cele două echipe din Cluj-Napoca, campioana CFR şi nou-promovata Universitatea. Surprinzător, U Cluj şi-a consolidat statutul de cea mai mai bună echipă a Clujului în acest sezon, obţinând o nouă victorie şi distanţându-se la 5 puncte de rivala sa feroviară.

În meciul cu Gloria Bistriţa, U Cluj a dominat şi a reuşit să se impună în cele din urmă cu 2-1 (1-0), însă punctul de atracţie nu l-a constituit renaşterea lui Claudiu Niculescu, autor al unui nou gol, ci debutul în formaţia bistriţeană al unei formule de atac formate din fraţii Moraes, Bruno şi Junior. Dacă noua achiziţie, Bruno Moraes, nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, fratele său mai mic a confirmat forma excelentă pe care o traversează în România şi ne-a demonstrat de ce este dorit cu disperare de fostul său antrenor, Marius Şumudică. Din păcate pentru bistriţeni, reuşita lui Junior Moraes din minutul 50 nu a fost suficientă pentru a pleca acasă măcar cu un punct, Balde punctând decisiv în minutul 68 pentru echipa fanion a Clujului. Oricum, merită urmărite evoluţiile viitoare ale fraţilor Moraes şi ale Gloriei Bistriţa.

În Giuleşti, în duelul feroviar, sora cea mică din Cluj-Napoca venea aureolată de titlul de campioană en titre şi cu amintirea victoriei din sezonul precedent, un 4-1 contestat, care însă va rămâne în statistici drept cea mai concludentă victorie a clujenilor din istoria întâlnirilor cu Rapidul. Cu un debut slab de campionat, doar 8 puncte în 6 partide, CFR Cluj-Napoca nu avea decât varianta victoriei pentru a rămâne în cărţi în lupta pentru apărarea titlului.

De cealaltă parte, Rapidul a jucat pentru suporteri şi pentru Şumudică, al cărui scaun s-a clătinat serios după ultimele evoluţii ale naţionalei antrenate de Răzvan Lucescu, dar şi cu gândul la forţarea podiumului, în eventualitatea unor paşi greşiţi ai rivalelor istorice, Steaua şi Dinamo. Scorul final, 2-0 (0-0) pentru giuleşteni, reflectă diferenţa din teren, iar victoria nu poate fi pusă sub semnul întrebării, chiar dacă a fost facilitată de cele două eliminări din tabăra clujenilor. Să remarcăm şi dubla reuşită de Cassio, aflat la primele reuşite pentru Rapid.

 

 

Galerie imagini

Rapid - CFR Cluj 2-0 Foto: www.cfr1907.ro

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

Dinamo – Rapid 0-0. Egal chinuit

Cel mai aşteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzină. Poate doar ciocnirea violentă de la mijlocul primei părţi a jocului dintre Oscar Rubio şi Mihai Roman şi şutul lui Alexe ce a zguduit transversala porţii apărate de Coman să mai dea culoare...  

Fotbal / Liga I / 06 Dec. 2010

FC Vaslui - Rapid 1:1 (1:0). Derby indecis

FC Vaslui şi Rapid Bucureşti au remizat în cea mai interesantă partidă a etapei a XVIII-lea, scor 1:1, alimentând şi mai mult speranţele Oţelului Galaţi pentru un nou miracol în Liga I. Pe un teren şi o vreme improprii unui spectacol sportiv, cele două formaţii au suferit pentru a obţine un punct care nu le ajută foarte mult

Pag. 1 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole