Dinamo – Rapid 0-0. Egal chinuit

Fotbal - Liga I / Autor: Florentin Nica / Data: 13 Mar. 2011

Cel mai aşteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzină. Poate doar ciocnirea violentă de la mijlocul primei părţi a jocului dintre Oscar Rubio şi Mihai Roman şi şutul lui Alexe ce a zguduit transversala porţii apărate de Coman să mai dea culoare unei partide în care ambele formaţii s-au străduit din răsputeri să se anihileze reciproc. Problema e că au reuşit prea bine asta şi au anihilat şi fotbalul în acest fel.

Dinamo a început mai bine, în minutul al doilea Dani Coman a bâlbâit o minge în careul propriu şi Torje nu a reuşit să profite. Apoi meciul s-a transformat în unul haotic, lipsit de o viziune de ansamblu a jocului, ambele echipe fiind determinate mai degrabă să distrugă construcţia adversă decât să încerce să creeze faze de atac. Consecinţa acestui tip de a privi lucrurile pe teren a fost o accidentare destul de urâtă a fundaşului stânga dinamovist Oscar Rubio, care, încercând să-l oprească pe Mihai Roman, s-a ciocnit cu acesta şi a fost nevoit să părăsească terenul într-o ambulanţă. Rapidistul a resimţit mai puţin lovitura, dar a avut şi el nevoie de îngrijiri medicale. Şi a fost înlocuit în partea a doua a jocului.
    Cu toate că nu a strălucit deloc, Dinamo a fost echipa cu ocaziile mai mari. Multe dintre ele însă nu au venit în urma unei viziuni clare asupra situaţiei din teren, ci mai degrabă în urma unor execuţii personale mai mult sau mai puţin inspirate. Pe finalul primei părţi de joc s-au înmulţit atacurile la poarta Rapidului: într-o primă fază Bakaj – la cea dintâi apariţie a sa în tricoul „câinilor” - preia în careu, se întoarce frumos şi şutează, dar Dani Coman este greu de păcălit. Apoi, Torje preia şi şutează din careul advers, dar doar pe lângă poartă. Alexe a reuşit cea mai frumoasă faza a meciului: el a zguduit transversala cu un şut din apropierea careului în al doilea minut de prelungire a primei părţi de joc. Şi Dănciulescu – o umbră a atacantului din trecut – i-a pasat mingea în braţe lui Coman, în loc să-l execute cu sânge rece.

A doua partea a meciului începe mai bine pentru Rapid:  Cesinha îi dă câteva emoţii lui Emilian Dolha, dar şutul său trece pe lângă poartă. Apoi, Pancu – şi el o umbră a fotbalistului de altă dată – dă pe lângă minge în careul dinamovist.

Ocazia cea mai mare de gol aparţine tot câinilor şi în a doua parte a meciului: Dănciulescu – scăpat singur cu Dani Coman - este însă indolent şi tratează superficial faza, trimiţând mingea în portar. Apoi, fotbalul dispare din nou şi plouă cu cartonaşe galbene. Pe final Dinamo pare că s-a trezit din nou şi Alexe face un driblig în plus, pierzând mingea atunci când ar fi putut să paseze unui coechipier demarcat. Djakaridja Kone găseşte o execuţie spectaculoasă, aproape de vinclul porţii apărate de Coman, însă mingea zboară către tribune. Torje scapă şi el singur, dar îşi pierde suflul şi este nevoit să se întoarcă. Şutul său nu mai prezintă un mare pericol pentru poarta Rapidului.

Meciul se încheie astfel cu un scor alb, cele două formaţii zgârcindu-se în a ne oferi un spectacol fotbalistic de calitate. Mai mult, Rapid – deşi încurajată frenetic de către spectatori – a părut că a fost echipa din deplasare. Mult prea prudentă să nu primească gol, nu a reuşit mai nimic în atac. Chiar dacă au intrat pe teren Herea şi Sburlea în locul lui Roman şi Pancu, totuşi asta nu s-a simţit aproape deloc. Cele câteva driblinguri ale lui Cesinha pe partea stângă, centrarea lui Herea care-l găseşte pe Cassio în poziţie afară din joc, loviturile libere executate neinspirat nu sunt deloc suficiente pentru a spăla ruşinea obţinerii acestui egal chinuit în faţa propriilor suporteri.

Rapid – antrenată de Marius Şumudică – a aliniat la startul partidei următoarea echipă:  Daniel Coman, Candido Costa (înlocuit la pauză de Ezequias Tavares), Marcos Antonio, Glauber Berti, Vladimir Bozovic, Mihai Roman (înlocuit de Sabrin Sburlea în minutul '53), Nicolae Grigore, Juliano Spadacio, Carlos Cesinha, Cassio, Daniel Pancu (înlocuit de Herea în minutul '60). Rezerve: Mircea Bornescu, Ezequias Tavares, Olberdam, Sorin Frunză, Ştefan Grigorie, Sabrin Sburlea, Ovidiu Herea.

Formaţia lui Ioan Andone, Dinamo, a început partida cu următorul 11: Emilian Dolha, Oscar Rubio (înlocuit de Eugen Crăciun în minutul '37), Cosmin Moţi, Dragoş Grigore, Zie Diabate, Gabriel Torje, Djakaridja Kone, Bogdan Pătraşcu, Elis Bakaj (înlocuit cu Cătălin Munteanu în minutul '70) Marius Alexe, Ionel Dănciulescu (înlocuit cu Liviu Ganea în minutul '70). Rezerve: Kristijan Naumovski, Eugen Crăciun, Andrei Mărgăritescu, Cătălin Munteanu, Georgian Păun, George Ţucudean, Liviu Ganea.

Foto www.fcdinamo.ro

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

Dinamo – Rapid 0-0. Egal chinuit

Cel mai aşteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzină. Poate doar ciocnirea violentă de la mijlocul primei părţi a jocului dintre Oscar Rubio şi Mihai Roman şi şutul lui Alexe ce a zguduit transversala porţii apărate de Coman să mai dea culoare...  

Fotbal / Liga I / 06 Dec. 2010

FC Vaslui - Rapid 1:1 (1:0). Derby indecis

FC Vaslui şi Rapid Bucureşti au remizat în cea mai interesantă partidă a etapei a XVIII-lea, scor 1:1, alimentând şi mai mult speranţele Oţelului Galaţi pentru un nou miracol în Liga I. Pe un teren şi o vreme improprii unui spectacol sportiv, cele două formaţii au suferit pentru a obţine un punct care nu le ajută foarte mult

Pag. 1 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole