Etapa a ┼čaptea - avancronica

Fotbal - Liga I / Data: 10 Sep. 2010
Foto www.mediafax.ro

 

 

Dup─â cele dou─â mari dezam─âgiri provocate de echipa na┼úional─â, iat─â c─â a venit timpul s─â ne întoarcem la îndeletnicirile noastre obi┼čnuite, prilejuite de competi┼úia intern─â. S─â arunc─âm un ochi asupra programului etapei a ┼čaptea, cifr─â magic─â ┼či ini┼úiatic─â, în acela┼či timp.

De departe, cele mai interesante sunt meciurile dintre Rapid Bucure┼čti ┼či CFR Cluj-Napoca ┼či cel de la Urziceni, dintre Steaua ┼či Steaua II (m─â ierta┼úi, am vrut s─â spun Unirea) Urziceni. Iat─â dou─â meciuri despre care se pot spune foarte multe.

Lâng─â locomotive, Realul din Giule┼čti d─â piept cu cealalt─â echip─â a┼ča-zis feroviar─â a campionatului, CFR Cluj-Napoca, care, mai nou, pe lâng─â faptul c─â împarte suflarea feroviar─â în dou─â, mai ┼či preia vechile sloganuri ale giule┼čtenilor. Bilan┼úul direct dintre cele dou─â este foarte echilibrat, din 30 de meciuri Rapidul câ┼čtigând 13, CFR Cluj-Napoca 12, cinci partide încheindu-se la egalitate. Cea mai mare diferen┼ú─â de scor reprezint─â totodat─â ┼či recordul Rapidului în prima divizie, un 12-2 în 1949, din trupa giule┼čtean─â f─âcând parte pe atunci nume mari ale fotbalului românesc, ca Bazil Marian, Valentin St─ânescu sau ┼×tefan Filotti (Filote). Va fi un meci marcat în primul rând de duelul tactic gândit de cei doi antrenori, ambii având sabia lui Damocles preg─âtit─â … s─â-i mâng─âie p─ârinte┼čte.

La Urziceni gurile rele, s─â nu m─â întreba┼úi care, spun c─â se va juca un nou vodevil, regizat din umbr─â, din penumbr─â sau direct de pe scen─â (depinde de privitor) de c─âtre p─âpu┼čarii bietului nostru campionat, mai vechi ┼či mai noi. Au mai fost pove┼čtile cu FC Olt, cu Gloria Buz─âu sau cu alte echipe, dar parc─â totu┼či au fost dep─â┼čite anumite limite odat─â cu povestea schimbului de juc─âtori dintre vicecampioana ┼ú─ârii, Unirea Urziceni, ┼či Steaua II. Bilan┼úul general este favorabil Stelei, din 8 partide câ┼čtigând 4, dou─â fiind remize, iar dou─â revenind Unirii Urziceni. Sezonul trecut Unirea a ob┼úinut o victorie în Ghencea ┼či un egal la Urziceni.

În Regie, Viorel Moldovan va debuta pe banca studen┼úilor împotriva celui mai accesibil adversar posibil, nou promovata Victoria Br─âne┼čti. Cele dou─â echipe se cunosc din campionatul trecut, când au fost colege de serie în Divizia B, promovând la bra┼ú în detrimentul fostei campioane Petrolul Ploie┼čti. Nu s-au mai întâlnit în prima divizie.

FC Vaslui ┼či O┼úelul Gala┼úi î┼či vor disputa suprema┼úia în Moldova, în condi┼úiile în care marile echipe ale acestei provincii istorice, le-am numit aici pe Politehnica Ia┼či ┼či FCM Bac─âu, se zbat prin ligile inferioare ┼či ridic─â serioase semne de întrebare privind continuitatea istoric─â a vechilor cluburi. R─âmâne de v─âzut cum se va prezenta forma┼úia vasluian─â, preg─âtit─â de spaniolul Lopez Caro, dup─â incredibilul ping pong cu patronul Adrian Porumboiu. Din cele 10 meciuri directe, FC Vaslui a câ┼čtigat 4, 4 s-au încheiat la egalitate, iar dou─â au revenit g─âl─â┼úenilor. S─â remarc─âm c─â O┼úelul nu a câ┼čtigat niciodat─â la Vaslui.

Meciuri echilibrate se anun┼ú─â cel dintre Astra Ploie┼čti (viitoare Giurgiu?) ┼či FC Timi┼čoara, precum ┼či disputa dintre FC Bra┼čov ┼či Dinamo. Punctul de atrac┼úie îl constituie, desigur, atacul dinamovist, care a reu┼čit s─â rup─â gura târgului în acest sezon, de┼či funda┼čii adver┼či nu mai sunt la fel de “periculo┼či” ca în vremea în care C─âm─âtaru cucerea Gheata de Aur…

Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova r─âmâne deocamdat─â o necunoscut─â. Nici nu ┼čtiu ce ar trebui s─â se întrebe un microbist mai întâi: de câte ori trebuie s─â mai retrogradeze Pandurii matematic pentru ca minunea asta s─â se întâmple ┼či în realitate, sau cât noroc ar putea avea Pi┼úurc─â, pe cale s─â ob┼úin─â înc─â trei puncte norocoase dup─â cele câ┼čtigate în minutul 90 în etapa precedent─â, contra Sportului Studen┼úesc?

FCM Târgu Mure┼č – Gaz Metan Media┼č pare un joc periculos pentru pariori. M─â a┼čtept s─â fie doar un meci atipic prin elegan┼úa antrenorilor ┼či prin declara┼úiile echilibrate de la conferin┼úa de pres─â. Nu s-au mai întîlnit pân─â acum în prima lig─â.

Despre Universitatea Cluj-Napoca – Gloria Bistri┼úa, mi-a┼č fi dorit s─â spun câte ceva, îns─â la ora la care scriu aceste rânduri am aflat ┼či rezultatul, 2-1 pentru clujeni. A┼ča c─â r─âmâne pentru data viitoare…

Liga I, Etapa nr. 7:

Vineri, 10.09.2010

Universitatea Cluj-Napoca – Gloria Bistri┼úa

Rapid Bucure┼čti – CFR Cluj

Sâmb─ât─â, 11.09.2010

Sportul Studen┼úesc – Victoria Br─âne┼čti

Unirea Urziceni – Steaua Bucure┼čti

Duminic─â, 12.09.2010

FCM Târgu Mure┼č – Gaz Metan Media┼č

Astra Ploie┼čti – FC Timi┼čoara

FC Bra┼čov – Dinamo Bucure┼čti

Luni, 13.09.2010

FC Vaslui – O┼úelul Gala┼úi

Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova

 

 

Galerie imagini

Foto www.mediafax.ro

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

Dinamo ÔÇô Rapid 0-0. Egal chinuit

Cel mai a┼čteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzin─â. Poate doar ciocnirea violent─â de la mijlocul primei p─âr┼úi a jocului dintre Oscar Rubio ┼či Mihai Roman ┼či ┼čutul lui Alexe ce a zguduit transversala por┼úii ap─ârate de Coman s─â mai dea culoare...  

Fotbal / Liga I / 06 Dec. 2010

FC Vaslui - Rapid 1:1 (1:0). Derby indecis

FC Vaslui ┼či Rapid Bucure┼čti au remizat în cea mai interesant─â partid─â a etapei a XVIII-lea, scor 1:1, alimentând ┼či mai mult speran┼úele O┼úelului Gala┼úi pentru un nou miracol în Liga I. Pe un teren ┼či o vreme improprii unui spectacol sportiv, cele dou─â forma┼úii au suferit pentru a ob┼úine un punct care nu le ajut─â foarte mult

Pag. 1 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole