Bundesliga - Cronica etapei a XXIII-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 18 Feb. 2011

Cel mai interesant meci al rundei se joac─â în nordul Germaniei, între marile rivale HSV ┼či Werder Bremen. Gazdele vin dup─â restan┼úa cu St. Pauli, pierdut─â îns─â de oamenii lui Veh pe Imtech Arena, îns─â chiar ┼či a┼ča Hamburg r─âmâne în cursa pentru un loc european. Werder nu este într-o situa┼úie deloc roz, echipa lui Tomas Schaaf luptând pentru salvarea de la retrogradare al─âturi de Wolfsburg, Koln, Kaiserslautern, Stuttgart ┼či Monchengladbach.

Nurnberg ┼či Frankfurt se înfrunt─â în primul meci al etapei, partid─â programat─â vineri seara. Bavarezii au strâns 10 puncte în ultimele patru etape de┼či au jucat cu Leverkusen, Freiburg, Hamburg ┼či Stuttgart, rezultate care au sc─âpat echipa lui Hecking de grijile retrograd─ârii. Eintracht Frankfurt are un retur de campionat foarte slab, f─âr─â victorie ┼či f─âr─â gol marcat m─âcar, “vulturii” fiind acum foarte aproape de zona minat─â.
Freiburg ┼či Wolfsburg se întâlnesc din posturi diferite în aceast─â rund─â, gazdele cu ┼čanse la cupele europene ┼či cu o singur─â înfrângere în 8 etape, în timp ce “lupii verzi” au un singur succes în 12 etape, iar noul antrenor Littbarksi încearc─â s─â schimbe din mers jocul campioanei de acum  doi ani.

Dup─â ce a câ┼čtigat doar 2 din ultimele 6 etape, Dortmund pare într-un u┼čor regres, îns─â jocul elevilor lui Jurgen Klopp a fost unul bun în pofida rezultatelor de egalitate cu Kaiserslautern, Schalke sau Stuttgart. Borussia poate aduna înc─â trei puncte pre┼úioase în aceast─â etap─â, când prime┼čte pe Signal Iduna Park vizita nou-promovatei St. Pauli.
Campioana en-titre, Bayern Munchen, se deplaseaz─â la Mainz, pe un teren unde punctele nu se câ┼čtig─â u┼čor, iar posibila absen┼ú─â a lui Robben sigur îi d─â ceva b─ât─âi de cap lui Louis van Gaal, care totu┼či are de unde alege 11 juc─âtori de valoare, Muller sau Gomez etalând un joc foarte bun etapele precedente.

Duminic─â, Leverkusen ┼či Stuttgart se vor întâlni într-un meci mai mult decât atractiv, punctele puse în joc fiind capitale atât pentru gazed, în cursa pentru un loc de Champions League, cât mai ales pentru ┼čvabi, care au nevoie de puncte ca de aer pentru a putea p─âr─âsi penultimul loc al clasamentului cât mai repede. Cele dou─â echipe au jucat joi seara în Europa League, ambele în deplasare, doar Leverkusen reu┼čind s─â câ┼čtige în Ucraina, la Harkov, în timp ce Stuttgart a pierdut la Lisabona cu Benfica dup─â ce a condus la pauz─â 1-0.

Lucien Favre e noul antrenor al celor de la Monchengladbach, elve┼úianul fiind ┼či ultima speran┼ú─â pentru o posibil─â salvare, de┼či Borussia n-are nicio victorie pe teren propriu înc─â ┼či e la o distan┼ú─â destul de mare de ultimul loc salvator. Schalke vine în form─â bun─â dup─â o victorie cu Freiburg ┼či un egal în Champions League cu Valencia ┼či sper─â într-un nou rezultat bun, care s─â urce echipa mai aproape de locurile europene.

Celelalte meciuri care completeaz─â aceast─â etap─â sunt Hoffenheim  - FC Koln ┼či Hannover – Kaiserslautern.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 13 Mar. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Rezultat uimitor la Koln, unde forma┼úia românului Ioni┼ú─â a învins la patru goluri diferen┼ú─â pe Hannover, echip─â ce cocheteaz─â cu locurile de Champions League ┼či care etapa trecut─â învingea pe Bayern Munchen. Novakovic ┼či Podolski, cuplul de atacan┼úi ai lui Scahfer...  

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 11 Mar. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

Dup─â o etap─â a XXV-a captivant─â ┼či pres─ârat─â cu surprize, acest sfâr┼čit de s─âpt─âmân─â programeaz─â o serie de partide cel pu┼úin la fel de interesante, care pot decide sau complica ┼či mai mult lupta la retrogradare ┼či cea pentru cupele europene. Prologul etapei se joac─â...

Pag. 1 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole