Bundesliga - Avancronica etapei a XXII-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 11 Feb. 2011

Etapa cu numărul XXII din Germania nu mai începe vineri, aşa cum ne-am obişnuit, ci sămbătă, zi în care se vor disputa 7 meciuri, şi va continua duminică cu ultimele două partide ale rundei.

Bayern Munchen şi Hoffenheim se întâlnesc pe Allianz Arena într-un derby pentru cupele europene. Oaspeţii vin după două victorii consecutive, cu Schalke şi Lautern’s şi au intrat din nou în cărţi pentru unul din primele 6 locuri, însă elevii lui Pezzaiuoli au de luat şi o revanşă după meciul tur, pe care l-au pierdut dramatic după ce au condus cu 1-0 şi au ratat multe ocazii. Şi Bayern are de luat o revanşă în faţa fanilor după înfrângerea din etapa trecută de la Koln şi poate reuşi acest lucru, Ribery şi Robben fiind aşteptaţi pe teren.

Deşi e unul din cei mai respectaţi antrenori din Bundesliga, Felix Magath a primit deja un ultimatum, se pare, din partea conducerii, din cauza faptului că Schalke a investit foarte mulţi bani în transferuri, iar echipa nu e deloc în fruntea clasamentului, aşa cum era de aşteptat. „Minerii” vin după un rezultat bun la Dortmund şi  vor evolua în faţa fanilor împotriva unei echipe Freiburg ce are 8 puncte mai mult şi care n-a mai pierdut de 7 etape, adică de la începutul lunii decembrie.

Stuttgart a câştigat etapa trecută la Monchengladbach şi poate spera acum că nu va pica în liga secundă germană, iar şvabii se pregătesc de o nouă victorie, mai ales că Delpierre şi Cacau au revenit la antrenamente, iar Harnick pare să fi trecut peste uşoara accidentare din meciul de săptămâna trecută. La gazde ar putea evolua pentru prima dată şi japonezul Okazaki. Nurnberg vine după două etape foarte bune, din care a luat 6 puncte, chiar dacă a evoluat în faţa a două echipe mari precum Hamburg şi Leverkusen, retrogradarea fiind acum un cuvânt interzis la micuţa echipă bavareză.

Derbyul etapei se joacă la Wolfsburg între echipa lui Pierre Littbarski acum, fostul mare jucător luându-i locul lui Steve McCLaren, englezul fiind pus pe liber după rezultatele catastrofale din acest sezon, „lupii verzi” având doar o victorie în ultimele 11 etape. Hamburg n-a jucat etapa trecută din cauza precipitaţiilor abundente, meciul cu St. Pauli urmând să aibă loc pe 16 februarie, însă pentru a mai spera la un loc european, elevii lui Veh au nevoie de o victorie în această etapă aşa cum au nevoie şi în restanţa cu St. Pauli.

Tot sămbătă se vor juca meciurile Frankfurt – Leverkusen, St. Pauli – Monchengladbach, iar ziua va fi încheiată de disputa de la Kaiserslautern, unde „diavolii roşii” vor primi vizita liderului, Borussia Dortmund, formaţie care a etalat un fotbal excepţional în acest sezon şi care nu poate pierde campionatul acesta nici dacă vrea acest lucru.

Duminică sunt programate şi ultimele dueluri din această rundă, FC Koln – Mainz şi Werder Bremen – Hannover încheind o etapă ce se anunţă extrem de interesantă.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 13 Mar. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Rezultat uimitor la Koln, unde formaţia românului Ioniţă a învins la patru goluri diferenţă pe Hannover, echipă ce cochetează cu locurile de Champions League şi care etapa trecută învingea pe Bayern Munchen. Novakovic şi Podolski, cuplul de atacanţi ai lui Scahfer...  

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 11 Mar. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

După o etapă a XXV-a captivantă şi presărată cu surprize, acest sfârşit de săptămână programează o serie de partide cel puţin la fel de interesante, care pot decide sau complica şi mai mult lupta la retrogradare şi cea pentru cupele europene. Prologul etapei se joacă...

Pag. 1 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole