Fără ieşire

Tenis - Australian Open / Autor: Bogdan Şohan / Data: 27 Ian. 2011

Pentru a doua oară consecutiv, Rafael Nadal este eliminat (4-6, 2-6, 3-6) în sferturi la Melbourne. Învingătorul său, David Ferrer, îşi va disputa locul în finală cu Andy Murray, care a trecut în patru seturi (7-5, 6-3, 6-7(3), 6-3) de Alexandr Dolgopolov.

Lejer accidentat încă din debutul meciului (coapsa stângă bandajată), Rafa Nadal nu-şi mai poate construi jocul pe principalele sale calităţi: impactul fizic şi anduranţa. Altădată lăsa impresia că se multiplică pe teren, acum liderul mondial nu se mai deplasează ca de obicei, încearcă să evite schimburile lungi şi, inevitabil, greşeşte mai mult.

Chiar şi aşa, Nadal ar fi avut mai multe şanse dacă în faţă nu avea un oponent de calitatea lui Ferrer. Excelent competitor, maratonist al terenurilor, concentrat şi aplicat până la ultimul punct, David nu se lasă distrat de toată forfota din jurul compatriotului său (mai multe pauze medicale, discuţii cu medicii).

Având deja un reper marcant în meciurile cu Nadal – victorie în optimile US Open 2007-, numărul 7 mondial îşi respectă planul de joc şi nu tremură în momentul închiderii meciului. Pentru a doua oară în carieră, după... US Open 2007, Ferrer este într-o semifinală de Mare Şlem, iar creditul trebuie să-i revină, aşa cum a afirmat Rafa în conferinţa de presă de după meci, când a preferat să nu înainteze scuza accidentării, din respect pentru adversar şi pentru valoarea victoriei sale.

Andy Murray, în schimb, nu a întâlnit un adversar redus fizic, dimpotrivă, Dolgopolov i-a pus destule probleme prin nonşalanţa şi stilul de joc la risc ale unui jucător aflat în premieră înt-un sfert de finală major, şi care nu are nimic de pierdut. Mai constant, cu mai puţine puncte direct câştigătoare, dar şi mai puţine erori neforţate (34, faţă de 77 ale ucrainianului), scoţianul s-a folosit de răbdarea, experienţa şi viclenia sa pentru a ajunge la doar un pas de a doua finală consecutivă la Melbourne. Iar şansele sunt bune pentru a-l înfrunta din nou pe  Federer. Pentru un deznodământ similar? „Faţă de anul trecut, sunt ceva mai solid”, susţine Murray. Adversarii săi sunt preveniţi.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Australian Open / Autor: Bogdan Şohan / 30 Ian. 2011

Djokovic merită

Foto lequipe.fr

La trei ani distanţă de primul titlu de Mare Şlem, Novak Djokovic repetă performanţa, tot la Melbourne, după o finală condusă de la un capăt la altul (6-4, 6-2, 6-3 în 2 ore şi 39 de minute) împotriva lui Andy Murray.

Tenis / Australian Open / Autor: Bogdan Şohan / 27 Ian. 2011

Fără ieşire

Pentru a doua oară consecutiv, Rafael Nadal este eliminat (4-6, 2-6, 3-6) în sferturi la Melbourne. Învingătorul său, David Ferrer, îşi va disputa locul în finală cu Andy Murray, care a trecut în patru seturi (7-5, 6-3, 6-7(3), 6-3) de Alexandr Dolgopolov.

Pag. 1 din 5 | 2 art./pag. | Total 10 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole