Martin Fourcade, în sfârşit victorie

Sporturi de iarna - Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 23 Ian. 2011
Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a obţinut prima victorie a sezonului şi cea de-a patra din carieră la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfârşit gustul victoriei, după ce în etapa precedentă, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Martin Fourcade a fost unul din cei doar doi sportivi cu o singură greşeală în poligon (celălalt fiind austriacul Daniel Mesotitsch, clasat al patrulea), având totodată şi una dintre cele mai bune deplasări pe schiuri. Pe locul 2 s-a clasat suedezul Bjorn Ferry, care deşi după cea de-a patra trecere prin poligon nu se afla între primii 3, efectuând şi un tur suplimentar, a recuperat fantastic, depăşindu-l clar pe Mesotitsch şi întrecându-l la sprintul final pe rusul Anton Shipulin, câştigătorul probei de sprint de joi, 20 ianuarie.

Pe 5 şi pe 6 s-au clasat 2 reprezentanţi ai Germaniei, Arnd Peiffer şi Michael Greis, urmaţi de cel mai titrat biatlonist al tuturor timpurilor, Ole Einar Bjorndalen, care a avut timpul de referinţă după prima tragere, însă a pierdut foarte multe secunde la celelalte 3 treceri prin poligon, soldate fiecare cu câte un tur de penalizare.

Emil Hegle Svendsen a obţinut un loc 9 meritoriu în condiţiile în care a efectuat 5 tururi suplimentare şi a mai recuperat din diferenţa în clasamentul general faţă de purtătorul pieptarului roşu, compatriotul său Tarjei Boe, care a sosit doar al 15-lea.

Ghinionistul zilei a fost reprezentantul gazdelor, Markus Windisch, care a fost foarte aproape de prima victorie din carieră, însă a terminat în cele din urmă doar pe locul 14. Italianul a intrat primul în poligon la ultima tragere, având o evoluţie perfectă la precedentele 3 trageri, şi ar fi rămas în cărţi pentru victorie sau cel puţin pentru un loc pe podium şi în cazul în care ar fi ratat o ţintă. Din păcate pentru el, emoţiile l-au trădat şi a ratat nu mai puţin de 3 din cele 5 focuri, ceea ce a făcut să nu prindă nici măcar Top 10 şi să aştepte în continuare îmbunătăţirea celei mai importante performanţe individuale – locul 7.

În clasamentul general marea revelaţie a sezonului, norvegianul Tarjei Boe, se menţine lider, cu 598 de puncte, însă compatriotul său Emil Hegle Svendsen s-a apropiat la doar 6 lungimi. Pe locul al treilea, la distanţă de peste 100 de puncte, se află germanul Michael Greis, cu 485 de puncte, iar pe 4 Martin Fourcade, cu 477 de puncte. Ole Einar Bjorndalen încheie Top 5, cu 398 de puncte, însă norvegianul treversează o criză de formă, şansele sale de a mai câştiga Marele Glob de Cristal fiind practic nule.

Clasament Antholz – Anterselva, Start în bloc 15 km, 22.01.2011
1.    Martin Fourcade 35:33.4 (0+0+1+0)
2.    Bjorn Ferry +17.2 (0+0+1+1)
3.    Anton Shipulin +17.6 (1+1+0+0)
4.    Daniel Mesotitsch +21.4 (0+0+1+0)
5.    Arnd Peiffer +38.7 (0+0+1+1)

Clasament general
1.    Tarjei Boe 598 p
2.    Emil Hegle Svendsen 592 p
3.    Michael Greis 485 p
4.    Martin Fourcade 477 p
5.    Ole Einar Bjorndalen 398 p

 

 

Galerie imagini

Foto www.biathlonworld.com

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 23 Ian. 2011

Martin Fourcade, în sfârşit victorie

Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a obţinut prima victorie a sezonului şi cea de-a patra din carieră la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfârşit gustul victoriei, după ce în etapa precedentă, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 21 Ian. 2011

Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Tora Berger a câştigat a treia cursă consecutivă, după cele două victorii de la Ruhpolding impunându-se şi în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul învingătoarei a fost de 20:08.1, cu circa jumătate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole