Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Sporturi de iarna - Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 21 Ian. 2011

Tora Berger a câştigat a treia cursă consecutivă, după cele două victorii de la Ruhpolding impunându-se şi în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul învingătoarei a fost de 20:08.1, cu circa jumătate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Norvegianca a avut trageri fără greşeală la cele două treceri prin poligon, spre deosebire de celelalte ocupante ale podiumului, Anastasiya Kuzmina (Slovacia) şi Olga Zaitseva (Rusia), ambele cu câte o eroare şi, automat, un tur suplimentar, la tragerea din poziţia în picioare.

Cea mai titrată sportivă din Cupa Mondială, germanca Magdalena Neuner (20 de victorii), nu a luat startul în această probă, din cauza unor probleme medicale (a fost afectată de o răceală), şi a ieşit practic definitiv din lupta pentru Marele Glob de Cristal. În aceste condiţii, cel mai bine clasată reprezentantă a Germaniei a fost Andrea Henkel, care a sosit a patra, rezultat grevat în bună măsură de cele două tururi suplimentare efectuate (câte unul la fiecare trecere prin poligon). Henkel a fost singura sportivă din Top 10 care a ratat două focuri, dintre celelalte 3 având trageri perfecte, iar 6 câte o singură ratare. Totuşi, Henkel este marea câştigătoare a acestei curse, reuşind să profite de evoluţiile modeste ale primelor două clasate (Kaisa Makarainen şi Helena Ekholm) şi apropiindu-se la mai puţin de 100 de puncte de pieptarul roşu, deţinut de finlandeza Makarainen.

Surpriza zilei s-a numit Selina Gasparin (Elveţia), care a ocupat la final locul 5, la 45,6 secunde de învingătoare. Să mai spunem că Rusia a avut 4 reprezentante în Top 10, iar surorile Semerenko au avut clasări relativ bune (Valj locul 13, iar Vita locul 16).
Lidera clasamentului general, Kaisa Makarainen, a sosit abia pe locul 22, din cauza celor 3 tururi suplimentare efectuate, însă nici principala sa rivală, Helena Ekholm (Suedia), nu a strălucit, clasându-se pe locul 19 (având şi ea două erori în poligon, chiar la prima tragere). Cealaltă suedeză foarte bine clasată la general, Anna Carin Zidek, a evoluat chiar mai slab, terminând a 27-a, în timp ce bielorusa Darya Domracheva, o altă sportivă bine cotată, a avut o cursă dezastruoasă, ratând nu mai puţin de 5 ţinte şi sosind pe locul 60.

Eva Tofalvi a fost din nou cel mai bine clasată dintre sportivele românce, însă de această dată nu a mai reuşit să intre în zona punctelor. Cu 3 ratări în poligon, Tofalvi a ocupat locul 50, la aproximativ două minute şi jumătate de tompul Torei Berger, în timp ce Reka Ferencz şi Luminiţa Pişcoran au terminat pe poziţiile 73, respectiv 86 (dintr-un total de 96 de sportive).

În clasamentul general, Kaisa Makarainen conduce cu un total de 541 de puncte, iar pe locul 2 se află Helena Ekholm, cu 499 de puncte. Andrea Henkel ocupă ultima poziţie a podiumului, cu 454 de puncte, iar Marie Laure Brunet (Franţa), cu 420 de puncte în cont, mai  păstrează doar şanse teoretice de a îşi adjudeca Marele Glob de Cristal. Anna Carin Zidek este ultima biatlonistă cu un punctaj total de peste 400 de puncte (mai exact 415).

Clasament Antholz – Anterselva, Sprint 7,5 km, 21.01.2011
1.    Tora Berger  20:08.1 (0+0)
2.    Anastasiya Kuzmina +29.1 (0+1)
3.    Olga Zaitseva +36.4 (0+1)
4.    Andrea Henkel  +41.0 (1+1)
5.    Selina Gasparin +45.6 (0+0)

Clasament general
1.    Kaisa Makarainen 541 p
2.    Helena Ekholm 499 p
3.    Andrea Henkel 454 p
4.    Marie Laure Brunet 420 p
5.    Anna Carin Zidek 415 p

  Sursă foto www.biathlonworld.com

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 23 Ian. 2011

Martin Fourcade, în sfârşit victorie

Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a obţinut prima victorie a sezonului şi cea de-a patra din carieră la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfârşit gustul victoriei, după ce în etapa precedentă, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 21 Ian. 2011

Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Tora Berger a câştigat a treia cursă consecutivă, după cele două victorii de la Ruhpolding impunându-se şi în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul învingătoarei a fost de 20:08.1, cu circa jumătate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole