Ruhpolding - Svendsen câştigă cursa de 20 km

Sporturi de iarna - Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 14 Ian. 2011
Emil Hegle Svendsen

Norvegianul Emil Hegle Svendsen a câştigat cursa de 20 km individual de la Ruhpolding, după o luptă foarte echilibrată cu austriacul Dominik Landertinger şi cu fraţii Martin şi Simon Fourcade (Franţa). Fostul câştigător al Cupei Mondiale a avut o singură eroare în poligon, la cea de-a patra tragere, la fel ca Martin Fourcade şi Dominik Landertinger, care au ocupat în această ordine celelalte poziţii pe podium. Să remarcăm faptul că este prima prezenţă pe podium a sportivului austriac în acest sezon.

Primul clasat la general, un alt norvegian, Tarjei Boe, a sosit pe locul 5, la circa 35 de secunde de câştigător, şi a reuşit să îşi păstreze pieptarul roşu de lider al Cupei Mondiale. Boe a avut două erori în poligon, fiind cel mai bine clasat dintre cei cu 2 ratări (următorul a fost rusul Ivan Tcherezov, sosit al zecelea).

Ole Einar Bjorndalen a sosit doar al optulea, la peste un minut  faţă de cel mai bun timp, şi pierde tot mai mult teren în disputa cu compatrioţii săi Tarjei Boe şi Emil Hegle Svendsen pentru câştigarea Cupei Mondiale.

Cel mai bine clasat german a fost Michael Greis (locul al şaselea), iar cel mai bun rus Evgeny Ustyugov (locul 7). Ambii au reuşit să termine cursa cu o singură penalitate în poligon.

În clasamentul general, Tarjei Boe a rămas lider, acumulând 489 de puncte. Emil Hegle Svendsen (454 de puncte) şi Ole Einar Bjorndalen (338 de puncte) completează un podium integral norvegian.

Clasament Ruhpolding, 20 km Individual, 12.01.2011
1.    Emil Hegle Svendsen 50:39.4 (0 + 0 + 0 +1)
2.    Martin Fourcade + 7,4 (0 + 0 + 0 +1)
3.    Dominik Landertinger + 23,7 (0 + 0 + 0 +1)
4.    Simon Fourcade + 27,2 (0 + 0 + 0 +0)
5.    Tarjei Boe + 35,5 (1 + 0 + 0 +1)

Clasament general Cupa Mondială
1.    Tarjei Boe 489 p
2.    Emil Hegle Svendsen 454 p
3.    Ole Einar Bjorndalen 338 p
4.    Michael Greis 309 p
5.    Martin Fourcade 289 p

  Sursă foto www.biathlonworld.com

 

Galerie imagini

Emil Hegle Svendsen

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 23 Ian. 2011

Martin Fourcade, în sfârşit victorie

Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a obţinut prima victorie a sezonului şi cea de-a patra din carieră la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfârşit gustul victoriei, după ce în etapa precedentă, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 21 Ian. 2011

Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Tora Berger a câştigat a treia cursă consecutivă, după cele două victorii de la Ruhpolding impunându-se şi în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul învingătoarei a fost de 20:08.1, cu circa jumătate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole