Helena Ekholm recuperează puncte preţioase

Sporturi de iarna - Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 11 Ian. 2011
Helena Ekholm Foto ne.se

Helena Ekholm s-a impus în cursa de 12,5 km cu start în bloc, ultima probă a etapei de Cupă Mondială de la Oberhof. Viceliderul clasamentului general a avut 4 trageri perfecte, însă nu şi cea mai bună deplasare pe schiuri, câştigând la limită (cu doar 1,6 secunde) în faţa unei sportive care a efectuat 2 tururi de penalizare (Andrea Henkel). Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Svetlana Sleptsova din Rusia, care a prins o zi de excepţie în poligon,  la fel ca Ekholm.

Pentru Andrea Henkel este al doilea podium consecutiv la Oberhof, după locul 3 din proba de sprint. Graţie punctelor acumulate în Germania, în faţa propriilor suporteri, Henkel urcă până pe locul al şaselea în clasamentul general, cu 292 de puncte.

Marie Laure Brunet, din Franţa, şi-a trecut în cont puncte foarte valoroase aferente locului 4, cu ajutorul cărora i-a suflat suedezei Anna Carin  Zidek locul al treilea în clasamentul general.

Câştigătoarea sprintului din ziua precedentă, norvegianca Ann Kristin Flatland, a sosit pe locul al cincilea, la 26,7 secunde de timpul câştigătoarei, iar Vita Semerenko, din Ucraina, a câştigat o poziţie faţă de proba precedentă, terminând pe locul 6.

Lena Neuner şi Kaisa Mäkäräinen au terminat pe locurile 9 şi 10, fiecare având câte 3 ratări în poligon, cel mai mare număr pentru o sportivă care a terminat în Top 10. Veterana suedeză Anna Carin Zidek a sosit pe locul 12, iar Darya Domracheva (Belarus) pe 15. De altfel, bielorusa a avut cel mai mare număr de tururi de penalizare dintre primele 15 clasate (4), ceea ce i-a afectat sensibil poziţia în clasamentul etapei.

Reprezentantele  României nu au luat startul în această cursă, la care au participat doar 30 de sportive. Nu mai puţin de o cincime dintre cele care au luat startul au reprezentat ţara gazdă, Germania, în timp ce statele ex-sovietice au fost reprezentate de 13 sportive din cele 30 (Rusia 5, Ucraina 3, Belarus 2, Kazahstan 2 şi Estonia 1).

În clasamentul general, Kaisa Mäkäräinen rămâne lider, cu 425 de puncte. Helena Ekholm a mai recuperat ceva din diferenţă, după această victorie acumulând 381 de puncte. Podiumul clasamentului general este completat de Marie Laure Brunet (Franţa), care are 324 de puncte, cu doar 4 mai mult decât Anna Carin Zidek. Ultimul loc în Top 5 îi aparţine bielorusei Darya Domracheva (302 puncte).

Lena Neuner se află deocamdată pe locul 11 (252 de puncte), dar a demonstrat la Oberhof o excelentă formă fizică. Cu mai multă atenţie şi şansă în poligon, marea campioană germană poate spera la revenirea în primele 3 şi chiar la Marele Glob de Cristal, având în vedere că nu s-au disputat nici măcar jumătate din etapele de Cupă Mondială.

Dintre sportivele din România, doar Eva Tofalvi a cucerit deocamdată puncte. Cu o zestre de 58 de puncte, Tofalvi ocupă locul 35 din 76 de sportive care au măcar un punct câştigat. Următoarea etapă de Cupă Mondială este programată tot în Germania, la Ruhpolding, prima cursă fiind cea de 20 km individual (masculin), pe 12 ianuarie 2011.

Clasament Oberhof, 12,5 km Start în bloc
1.    Helena Ekholm 39.22,9 (0 + 0 + 0 + 0)
2.    Andrea Henkel + 1,6 (0 + 1 + 1 + 0)
3.    Svetlana Sleptsova + 5,2 (0 + 0 + 0 +0)
4.    Marie Laure Brunet + 20,3 (0 + 0 + 0 +1)
5.    Ann Kristin Flatland + 26,7 (0 + 0 + 1 + 0)

Clasament general
1.    Kaisa Mäkäräinen 425 p
2.    Helena Ekholm 381 p
3.    Marie Laure Brunet 324 p
4.    Anna Carin Zidek 320 p
5.    Darya Domracheva 302 p

 

 

Galerie imagini

Helena Ekholm Foto ne.se

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 23 Ian. 2011

Martin Fourcade, în sfârşit victorie

Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a obţinut prima victorie a sezonului şi cea de-a patra din carieră la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfârşit gustul victoriei, după ce în etapa precedentă, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 21 Ian. 2011

Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Tora Berger a câştigat a treia cursă consecutivă, după cele două victorii de la Ruhpolding impunându-se şi în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul învingătoarei a fost de 20:08.1, cu circa jumătate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole