Marea speranţă a devenit certitudine. Tarjei Boe – a patra victorie a sezonului

Sporturi de iarna - Biathlon / Autor: Cristian-George Iscru / Data: 10 Ian. 2011
Tarjei Boe

După câţiva ani în care a stat în umbra marilor campioni Ole Einar Bjorndalen şi Emil Hegle Svendsen, tânărul Tarjei Boe (22 de ani) a irupt  în acest sezon al Cupei Mondiale, obţinând a patra victorie din ultimele 6 curse şi luând o opţiune tot mai importantă pentru câştigarea Marelui Glob de Cristal.

După victoria din ziua precedentă, în proba de sprint, Tarjei Boe a recidivat, impunându-se şi în proba de 15 km cu start în bloc. Cu doar două tururi suplimentare, Boe a trecut linia de sosire cu 2,4 secunde înaintea compatriotului său Emil Hegle Svendsen şi cu circa 4 secunde înaintea rusului Ivan Tcherezov.

Pe locul 4 s-a clasat francezul Martin Fourcade, iar pe 5 cel mai bun reprezentant al gazdelor, Michael Greis. Bjorn Ferry a încheiat Top 10, în timp ce Ole Einar Bjorndalen nu a avut cea mai fastă zi, ratând de 4 ori în poligon şi sosind abia pe locul 21.

Deşi a fost singurul din cei 30 de concurenţi care a tras perfect, francezul Alexis Boeuf a sosit doar al 18-lea, la peste un minut şi jumătate de timpul învingătorului. Singurul român care concurează în Cupa Mondială, Roland Gerbacea, nu s-a calificat pentru această probă.

În clasamentul general, Tarjei Boe a acumulat un total impresionant, de  449 de puncte, şi ceea ce părea doar un foc de paie se transformă din ce în ce mai mult într-o contestare a supremaţiei lui Svendsen şi Bjorndalen şi într-o revendicare a supremaţiei în lumea biatlonului. Graţie locului secund, Svendsen reuşeşte să se menţină în plasa lui Tarjei, cu 394 de puncte, în timp ce veteranul de 37 de ani Ole Einar Bjorndalen, deşi rămâne pe podiumul general, pierde teren în lupta la vârf, având doar 304 puncte. Chiar dacă nu am ajuns încă la jumătatea Cupei Mondiale şi multe se mai pot întâmpla, evoluţiile şi rezultatele  din ce în ce mai convingătoare ale tânărului Boe denotă o schimbare a raportului de forţe în interiorul echipei norvegiene şi, prin extensie, în lumea biatloniştilor, Svendsen şi Bjorndalen pierzându-şi poziţia de principal favorit, deţinută ex aequo.

Următoarea cursă va avea loc pe 12 ianuarie, la Ruhpolding.

Clasament Oberhof, 09.01.2011, 15 km Start în bloc
1.    Tarjei Boe 39.51,3
2.    Emil Hegle Svendsen +2,4
3.    Ivan Tcherezov +4,1
4.    Martin Fourcade + 14,3
5.    Michael Greis + 19,1

Clasament general Cupa Mondială
1.    Tarjei Boe 449
2.    Emil Hegle Svendsen 394
3.    Ole Einar Bjorndalen 304
4.    Michael Greis 271
5.    Sergey Sednev 235
6.    Martin Fourcade 235

Sursă foto skitrax.com

 

Galerie imagini

Tarjei Boe

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 23 Ian. 2011

Martin Fourcade, în sfârşit victorie

Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a obţinut prima victorie a sezonului şi cea de-a patra din carieră la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfârşit gustul victoriei, după ce în etapa precedentă, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 21 Ian. 2011

Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Tora Berger a câştigat a treia cursă consecutivă, după cele două victorii de la Ruhpolding impunându-se şi în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul învingătoarei a fost de 20:08.1, cu circa jumătate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole