Tarjei Boe, de neoprit. Victorie în sprintul de la Oberhof

Sporturi de iarna - Biathlon / Autor: Cristian-George Iscru / Data: 10 Ian. 2011
Tarjei Boe Foto article.wn.com

Tarjei Boe s-a impus în proba de sprint 10 km de la Oberhof, ┼či ┼či-a consolidat pozi┼úia de lider în clasamentul general al Cupei Mondiale. Norvegianul a avut o singur─â eroare în poligon, la cea de-a doua tragere, îns─â a avut o deplasare excelent─â pe schiuri, înregistrând un timp cu peste 20 de secunde mai bun decât al primului sportiv f─âr─â gre┼čeal─â în poligon (cehul Michal Slesingr, locul 3). Pozi┼úia secund─â a fost ocupat─â de reprezentantul gazdelor, Arnd Peiffer, care a efectuat ┼či el un tur de penalizare, dup─â a doua tragere, din pozi┼úia din picioare.

Emil Hegle Svendsen a ocupat un excelent loc 8, având în vedere cele 3 tururi suplimentare efectuate, fiind singurul sportiv din primii 10 cu mai mult de un tur de penalizare. Ole Einar Bjorndalen, locul al treilea în clasamentul general, s-a clasat doar pe locul 22, cele 4 erori din poligon ┼či cei 600 de metri suplimentari aferen┼úi atârnând greu în balan┼ú─â.

Ru┼čii Ivan Tcherezov ┼či Andrei Makoveev au câ┼čtigat ┼či ei foarte multe puncte, reu┼čind s─â se claseze în Top 5, în timp ce Dominik Landertinger a înregistrat al ┼časelea timp.
Dintre celelalte nume mari, Michael Greis a ocupat locul 11, Cristoph Sumann locul 15, Bjorn Ferry locul 30, iar Martin Fourcade doar locul 68.

La proba de sprint a luat parte ┼či reprezentantul României, Roland Gerbacea, care a avut îns─â o comportare foarte modest─â. De┼či a avut doar 3 erori în poligon, la fel ca ocupantul locului 8, Emil Hegle Svendsen, sportivul român a ocupat doar locul 95 din 97 de competitori, la circa 6 minute de înving─âtor, fiind dep─â┼čit cu minute bune de sportivi care au efectuat chiar ┼či 7 tururi suplimentare.

În clasamentul  general, tripleta norvegian─â Boe – Svendsen – Bjorndalen continu─â s─â conduc─â în aceast─â ordine ┼či pare de neclintit, ratând victoria în doar 2 curse din acest sezon al Cupei Mondiale.

Clasament Oberhof, Sprint 10 km
1.    Tarjei Boe 25.49,7 (0 + 1)
2.    Arnd Peiffer + 16,7 (0 + 1)
3.    Michal Slesingr + 20,7 (0 + 0)
4.    Ivan Tcherezov + 40,1 (0 + 0)
5.    Andrei Makoveev + 1.00,5 (0 + 1)

 

 

Galerie imagini

Tarjei Boe Foto article.wn.com

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 23 Ian. 2011

Martin Fourcade, ├«n sf├ór┼čit victorie

Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a ob┼úinut prima victorie a sezonului ┼či cea de-a patra din carier─â la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfâr┼čit gustul victoriei, dup─â ce în etapa precedent─â, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 21 Ian. 2011

Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Tora Berger a câ┼čtigat a treia curs─â consecutiv─â, dup─â cele dou─â victorii de la Ruhpolding impunându-se ┼či în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul înving─âtoarei a fost de 20:08.1, cu circa jum─âtate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole