Germania câştigă ştafeta masculină

Sporturi de iarna - Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 06 Ian. 2011
Foto www.biathlonworld.com/Eberhard Thonfeld

Germania a câştigat a doua probă de ştafetă masculin, disputată miercuri, 5 ianuarie 2011, chiar în faţa propriilor suporteri, la Oberhof. Echipa gazdă îşi ia astfel revanşa după ce la Hochfilzen (Austria) a ratat la mustaţă podiumul, în favoarea Franţei.

Germania a efectuat doar 2 tururi de penalizare, cel mai mic număr dintre toate echipele din concurs, şi s-a impus fără dubii, înregistrând un timp cu peste 2 minute şi 20 de secunde mai bun decât al ocupantei locului secund, surprinzătoarea Cehie. Pe 3 a sosit câştigătoarea primei ştafete a sezonului, Norvegia, cu Ole Einar Bjorndalen în ultimul schimb.

Stephan Cristoph, Alexander Wolf şi Arnd Peiffer au avut evoluţii constant bune atât pe pârtie cât şi în poligon, astfel încât Miki Greis a beneficiat de aproape 2 minute avans în faţa urmăritorilor săi, în ultimul schimb. Deşi a avut ceva emoţii la trecerile prin poligon, folosind toate gloanţele suplimentare, Greis a reuşit să scape fără tur de penalizare, în condiţiile în care cei mai apropiaţi rivali, italianul De Lorenzi şi rusul Evgeny Ustyugov, au avut trageri dezastruoase din poziţia în picioare, efectuând 3 respectiv 5!!! tururi suplimentare.

Cehia a furnizat o mare surpriză, terminând pe locul al doilea, graţie unei deplasări bune pe schiuri şi unei comportări excelente în poligon (doar 3 tururi suplimentare).  Michal Slesingr a dus o luptă foarte frumoasă şi echilibrată cu nimeni altul decât cel mai bun biatlonist al tuturor timpurilor, Ole Einar Bjorndalen, pe care l-a învins în sprintul final pentru un loc 2 foarte preţios pentru Cehia.

Norvegia, lipsită de aportul lui Tarjei Boe şi Emil Hegle Svendsen, primii doi clasaţi în Cupa Mondială,  a avut un start dezastruos, cu nu mai puţin de 6 tururi de penalizare după doar două schimburi. Alexander Os şi Lars Berger au avut trageri de coşmar din poziţia în picioare, folosind toate gloanţele suplimentare şi efectuând 2 şi respectiv 4 tururi suplimentare. În aceste condiţii, deşi a avut o comportare excelentă în poligon, Rune Braattsveen, care a concurat în schimbul al treilea, nu a putut să îi ofere lui Bjorndalen nici măcar o clasare în primii 10.

Marele Ole şi-a demonstrat încă o dată clasa, dacă mai era nevoie, recuperând fantastic pe schiuri şi trăgând foarte bine în poligon (a tras cu 0 din poziţia culcat şi cu 2 gloanţe suplimentare, dar fără tur de penalizare, din poziţia în picioare). Este adevărat că şi reprezentanţii Italiei şi Rusiei, care aveau un avans important în lupta pentru un loc pe podium, au avut prestaţii lamentabile în ultimul schimb, însă saltul de pe o poziţie din afara Top 10 pe o poziţie pe podium (care putea fi chiar locul 2, dacă norvegianul nu ar fi fost epuizat de cursa de recuperare) reprezintă o performanţă rarisimă.

Austria, ocupanta locului 2 pe teren propriu, la Hochfilzen, a terminat abia pe locul 13, iar Franţa, bronzul ştafetei precedentei, a încheiat acum pe 6. Puternica echipă a Rusiei a dezamăgit din nou, încheind pe un deloc onorant loc 14. Evgeny Ustyugov a îngropat orice speranţă a ruşilor la chiar ultima trecere prin poligon, la care a reuşit contraperformanţa de a nu nimeri nici măcar o ţintă şi de a efectua, în consecinţă, 5 tururi suplimentare.

Oberhof, 05.01.2011. Rezultatele probei de ştafetă masculin (4 x 7,5 km)

1. Germania 1:23:53.0 (Christoph Stephan, Alexander Wolf, Arnd Peiffer şi Michael Greis)
2. Cehia 1:30:31.3 (Zdenek Vitek, Jaroslav Soukup, Ondrej Moravec şi Michal Slesingr)
3. Norvegia 1:33:07 (Alexander Os, Lars Berger, Rune Braattsveen, Ole Einar Bjorndalen)

Sursa foto: www.biathlonworld.com/Eberhard Thonfeld

 

Galerie imagini

Foto www.biathlonworld.com/Eberhard Thonfeld

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 23 Ian. 2011

Martin Fourcade, în sfârşit victorie

Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a obţinut prima victorie a sezonului şi cea de-a patra din carieră la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfârşit gustul victoriei, după ce în etapa precedentă, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 21 Ian. 2011

Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Tora Berger a câştigat a treia cursă consecutivă, după cele două victorii de la Ruhpolding impunându-se şi în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul învingătoarei a fost de 20:08.1, cu circa jumătate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole