Bundesliga - Avancronica etapei a XVII-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 17 Dec. 2010

Etapa cu num─ârul XVII pune cap─ât unui tur de campionat incitant în Bundesliga, în care echipe mici precum Freiburg, Hannover sau Mainz au reu┼čit s─â ia prim-planul unor forma┼úii precum Bayern Munchen, Werder Bremen, Wolfsburg sau Stuttgart, îns─â r─âmâne de v─âzut dac─â surprizele vor fi prezente ┼či în aceast─â rund─â.

Prologul etapei va avea loc la Monchengladbach, unde forma┼úia gazd─â va prmi vizita celor de la Hamburg. Din postura “lanternei ro┼čii” ┼či cu mari ┼čanse s─â ierneze pe ultimul loc, Borussia are nevoie ca de aer de cele trei puncte pentru a mai îndulci un pic amarul de care a avut parte pân─â acum. Echipa lui Frontezck este în continuare în c─âutarea primei victorii pe  Borussia Park de┼či, iat─â, s-a scurs jum─âtate de campionat. Cei de la Hamburg sper─â la rândul lor la cele trei puncte, care s─â men┼úin─â echipa aproape de locurile europene, îns─â elevii lui Veh au 5 înfrângeri consecutive în deplasare, motiv întemeiat pentru gazde s─â spere într-un rezultat favorabil.

Sâmb─ât─â vor avea loc alte ┼čase partide, un duel foarte interesant fiind cel de la Gelsenkirchen, unde Schalke 04, echip─â ce pare în vârf de form─â tocmai acum când se apropie vacan┼úa, prime┼čte vizita “┼úapilor” de la FC Koln. Pentru Faryd Mondragon acesta va fi ultimul meci în campionatul german, portarul columbian anun┼úându-┼či rezilierea cotractului din aceast─â iarn─â, el urmând s─â mai evolueze înd─â un meci în Cupa Germaniei împotriva lui Duisburg. Prezent din sezonul 2007-2008 la Koln, când a venit de la Galatasaray, portarul sud-american a avut 113 apari┼úii în tricoul “┼úapilor”, reu┼čind s─â p─âstreze tabela curat─â în dreptul echipei sale de 22 de ori.

Liderul Borussia Dortmund, echip─â ce tocmai ┼či-a asigurat serviciile lui Sven Bender pân─â în 2016, încearc─â s─â încheie anul cu o nou─â victorie, de aceast─â dat─â la Frankfurt, un teren unde punctele nu se ob┼úin deloc u┼čor. Forma┼úia lui Skibbe nu este îns─â în cea mai bun─â form─â, astfel c─â cele trei puncte au ┼čanse mari s─â ajung─â în buzunarul echipei lui Jurgen Klopp, chiar dac─â aceasta vine dup─â disputa din Europa League de la Sevilla.


Tot sâmb─ât─â se vor disputa  partidele Werder Bremen - Kaiserslautern, Wolfsburg - Hoffenheim, Nurnberg - Hannover ┼či St. Pauli - Mainz iar duminic─â vor avea loc celelalte dou─â meciuri din cadrul etapei cu num─ârul XVII, Leverkusen - Freiburg ┼či Stuttgart - Bayern Munchen.

Derby-ul etapei se joac─â la Stuttgart, un duel între o echip─â a ┼čvabilor în mare criz─â, ce tocmai l-a numit pe Bruno Labbadia pe banca tehnic─â, al treilea antrenor din acest sezon pentru trupa lui Marica, ┼či o echip─â a bavarezilor ce vine de pe un loc modest 6 în campionat, dar cu dorin┼úa de a încheia bine acest an ┼či cu speran┼úa unui retur mult mai bun. Din ianuarie se a┼čteapt─â ┼či apari┼úia lui Robben pe terenul de joc, care lâng─â proasp─ât revenitul Ribery pot aduce rezultate mult mai bune grup─ârii lui Louis van Gaal.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 13 Mar. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXVI-a

Rezultat uimitor la Koln, unde forma┼úia românului Ioni┼ú─â a învins la patru goluri diferen┼ú─â pe Hannover, echip─â ce cocheteaz─â cu locurile de Champions League ┼či care etapa trecut─â învingea pe Bayern Munchen. Novakovic ┼či Podolski, cuplul de atacan┼úi ai lui Scahfer...  

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 11 Mar. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXVI-a

Dup─â o etap─â a XXV-a captivant─â ┼či pres─ârat─â cu surprize, acest sfâr┼čit de s─âpt─âmân─â programeaz─â o serie de partide cel pu┼úin la fel de interesante, care pot decide sau complica ┼či mai mult lupta la retrogradare ┼či cea pentru cupele europene. Prologul etapei se joac─â...

Pag. 1 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole