Helena Ekholm revine în top

Sporturi de iarna - Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / Data: 13 Dec. 2010
Helena Ekholm
Foto IBU/Ernst Wukits

Suedeza Helena Ekholm a câ┼čtigat proba de urm─ârire 10 km de la Hochfilzen, dup─â o curs─â în care a plecat a cincea, îns─â cu o singur─â eroare în poligon. Pe 2 a terminat lidera Cupei Mondiale, finlandeza Kaisa Mäkäräinen, la 32 de secunde de înving─âtoare, iar ultima pozi┼úie a podiumului i-a revenit Daryei Domracheva din Belarus, care a trecut linia de sosire cu o întârziere de 46 de secunde. Acestea dou─â au f─âcut rocada pe podium fa┼ú─â de cursa de sprint.

Mäkäräinen a ratat victoria la cea de-a patra trecere prin poligon, în urma c─âreia a efectuat dou─â tururi de penalizare, de┼či pân─â atunci avusese trageri perfecte. Pe locul 4 a terminat Marie Laure Brunet, o fran┼úuzoaic─â în plin─â ascensiune, care a câ┼čtigat dou─â locuri fa┼ú─â de grila de start, iar pe 5 suedeza Anna Karin Zidek, plecat─â a 12-a.

Câ┼čtig─âtoarea sprintului, Anastasiya Kuzmina din Slovacia, a terminat doar pe locul 8, îns─â a avut nu mai pu┼úin de 5 tururi de penalizare, în timp ce campioana en titre Magdalena Neuner ┼či-a conservat locul al 7-lea din proba de sprint. Clasarea biatlonistei germane a fost foarte mult afectat─â de presta┼úia din poligon, acolo unde a avut nu mai pu┼úin de 7 rat─âri ┼či, implicit, 7 tururi de penalizare.

Rusoaicele au avut o comportare excep┼úional─â, recuperând foarte multe pozi┼úii ┼či foarte multe puncte în clasament. Olga Zaitseva, plecat─â a 47-a, a recuperat 28 de locuri, terminând pe 19, la fel ca Svetlana Sleptsova (plecat─â a 48-a, a terminat pe 20). O comportare asem─ân─âtoare a avut ┼či Olga Vilukhina, care a sosit pe locul 22 de┼či plecase a 46-a!

Singura reprezentant─â a României prezent─â la startul probei de urm─ârire, Eva Tofalvi, a terminat pe locul 32, la 4 minute ┼či 27 de secunde de Helena Ekholm, ┼či ┼či-a ad─âugat în cont înc─â 9 puncte. Eva Tofalvi a pierdut un singur loc fa┼ú─â de proba de sprint, efectuând câte un tur de penalizare la fiecare trecere prin poligon (în total 4).

În clasamentul general, finlandeza Kaisa Mäkäräinen r─âmâne lider, cu 252 de puncte. Podiumul este întregit de dou─â sportive din Suedia – Helena ekholm (236 de puncte) ┼či Anna Karin Zidek (204  puncte). Eva Tofalvi, care are 22 de puncte, ocup─â locul 45 din 65 de sportive care au reu┼čit deocamdat─â s─â intre în puncte.

Urm─âtoarea etap─â de Cup─â Mondial─â va avea loc la Pokljuka, în Slovenia, în perioada 14-19 decembrie 2010.

Clasament curs─â urm─ârire 10 km Hochfilzen
1.  Helena Ekholm  35:17.8  
2.  Kaisa Makarainen  35:49.8  
3.  Darya Domracheva 36:04.1  
4.  Marie Laure Brunet  36:24.8  
5.  Anna Carin Zidek  36:34.6

Clasament general
1.    Kaisa Makarainen  252 p
2.    Helena Ekholm 236 p
3.    Anna Karin Zidek 204 p
4.    Darya Domracheva 190 p
5.    Marie Laure Brunet 175 p

 

 

Galerie imagini

Helena Ekholm
Foto IBU/Ernst Wukits

Articole din aceeasi categorie

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 23 Ian. 2011

Martin Fourcade, ├«n sf├ór┼čit victorie

Foto www.biathlonworld.com

Martin Fourcade a ob┼úinut prima victorie a sezonului ┼či cea de-a patra din carier─â la Antholz – Anterselva (Italia), în proba de 15 km start în bloc. Francezul simte în sfâr┼čit gustul victoriei, dup─â ce în etapa precedent─â, la Ruhpolding, a terminat de trei ori pe locul secund.

Sporturi de iarna / Biathlon / Autor: Cristian - George Iscru / 21 Ian. 2011

Tora Berger, a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială la biatlon

Tora Berger a câ┼čtigat a treia curs─â consecutiv─â, dup─â cele dou─â victorii de la Ruhpolding impunându-se ┼či în sprintul de 7,5 km de la Antholz – Anterselva (Italia). Timpul înving─âtoarei a fost de 20:08.1, cu circa jum─âtate de minut mai bun decât oricare alt rezultat din concurs.

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole