Să vină vacanţa!

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 06 Dec. 2010
Foto ziar.com

Liga I a luat pauză! Ultima etapă a turului s-a amânat la cererea a 14 cluburi, iar FRF a fost sensibilă la rugăminţile conducătorilor care şi-au dorit o grijă în minus înainte de sărbători.

Iniţial, şefii de la Casa Fotbalului au luat hotărârea ca  în acest an să se dispute şi 2 etape din retur, pentru ca naţionala să aibă mai  mult timp să pregătească preliminariile Euro 2012.
Nu ştim dacă parcursul din eliminatoriile pentru Polonia şi Ucraina a cântărit măcar puţin în decizia luată,dar trebuie să recunoaştem că startul fals luat în drumul spre Euro i-a mai liniştit pe conducătorii FRF şi le-a mai schimbat din planuri.

A fost de ajuns o etapă din retur în loc de două, deşi vremea din week-end ar fi permis disputarea rundei cu numărul 19. Până la urmă totul a fost în avantajul liderului -surpriză Oţelul, care va ierna pe primul loc la 5 puncte de poziţia secundă.

Liniştea de la echipă  şi colaborarea  foarte bună dintre Dorinel Munteanu şi Marius  Stan sunt unele dintre explicaţiile parcursului gălăţenilor din această jumătate de an în care  Oţelul a reuşit victorii în faţa granzilor Steaua şi Dinamo şi începând cu etapa a 8-a s-a instalat comod în fotoliul de lider. Dupa ce  Unirea Urziceni a uimit  România în 2009, Oţelul ar putea să confirme noul trend al fotbalului romanesc, acela al câştigătoarelor –surpriză în Liga I.

Steaua, Dinamo şi Rapid par să fi pierdut în ultima vreme  bătălia pentru locul care duce în Liga Campionilor şi asta şi din cauza faptului că în ultimul timp managementul joacă un rol tot mai important  şi în fotbalul românesc. Strategia pe care Marius Stan s-a bazat a fost una pe care multe dintre echipele cu pretenţii de la noi ar trebui să o copieze. Returul va confirma dacă “oţelarii” vor putea rezista şi vor reuşi să devină prima echipă din Moldova care să câştige titlul de campioană. Chiar şi dacă  acest lucru nu se va întâmpla,  echipa lui Dorinel Munteanu va fi una respectată şi iubită şi va luată ca exemplu de cei mari.

Pentru că întotdeauna echipele cotate cu şanse mici au fost cele care au dat culoare competiţiilor, sper să mai avem parte şi la noi de reeditarea unor momente frumoase cu outsideri în rol de învingători. Vom vedea la sfârşitul lunii mai daca cei din urmă se vor bucura din nou…

 

Galerie imagini

Foto ziar.com

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revelaţie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradiţia performanţelor din ultimii 15 ani şi au suprins pe toată lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favoriţi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

“Victimele” FRF

Mircea Sandu a promis curăţenie în fotbalul românesc la nivelul eşaloanelor inferioare şi se pare că preşedintele FRF începe să se ţină de cuvânt. Până la a pune în aplicare o altă organigramă la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole