Miracolul Dortmund

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 14 Feb. 2011

Borussia Dortmund  este marea revela┼úie a sezonului din Bundesliga.  Galben-negrii  au reînviat in acest sezon tradi┼úia performan┼úelor din ultimii 15 ani ┼či au suprins pe toat─â lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favori┼úi la cununa cu lauri a Germaniei.

Ottmar Hitzfeldt a creat marea echip─â a Borussiei din anii `90 care a reu┼čit s─â câ┼čtige inclusiv o Lig─â a Campionilor, într-o final─â de vis împotriva marelui Juventus al lui Marcello Lippi.  Ne aducem cu to┼úii aminte de Ridle ┼či Ricken, juc─âtorii care au contribuit decisiv la cel mai important rezultat din istoria de 102 ani a  clubului.

A urmat apoi o c─âdere  care a fost  oprit─â de venirea lui Mathias Sammer la echip─â, fapt care a coincis cu recâ┼čtigarea titlului na┼úional în 2002 dup─â un duel pasionant cu marea perdant─â a acelui an, Bayer Leverkusen.

Ie┼čirea din prim plan pentru o perioad─â devenise deja o constant─â a evolu┼úiei celor de pe Westfalenstadion, care au trecut ┼či prin momente critice în 2008, când s-au b─âtut pentru salvarea de la retrogradare.

La începutul sezonului actual, Borussia Dortmund nu era creditat─â cu ┼čanse la câ┼čtigarea campionatului. Favoritele tradi┼úionale Bayern, Werder sau Schalke aveau întâietate la casele de pariuri. ┼×i totu┼či echipa antrenat─â de Jurgen Klopp a r─âsturnat toate calculele hartiei, iar dup─â 23 de etape domin─â Bundesliga având un avans lini┼čtitor de 10 puncte fa┼ú─â de ocupanta locului secund.

F─âr─â mari vedete, dar cu o forma┼úie muncitoare, Klopp a reu┼čit s─â creeze un team foarte puternic, care a reu┼čit s─â dea de p─âmânt cu granzii Germaniei în acest sezon.  Cu o ap─ârare impenetrabil─â, care a primit doar 13 goluri, Borussia ┼či-a ┼úinut adversarii  la respect ┼či le-a ar─âtat cine este noul ┼čef al Bundesligii. Mai mult ca sigur, continuând acest parcurs aproape f─âr─â gre┼čeal─â, Dortmundul se va bucura dup─â o  pauz─â de 9 ani din nou de un titlu.

Performan┼úa  ar trebui s─â îi motiveze pe juc─âtori  ┼či s─â le creasc─â evolu┼úiile mai ales în perspectiva participarii în Liga Campionilor. Ca un suporter al fotbalului, vr─âjit în copil─ârie de magicienii echipei de aur din `97, sper din toat─â inima ca proiectul s─â reu┼čeasc─â ┼či noul trend al echipei s─â fie cel dorit de to┼úi  fanii BVB.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revela┼úie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradi┼úia performan┼úelor din ultimii 15 ani ┼či au suprins pe toat─â lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favori┼úi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

ÔÇťVictimeleÔÇŁ FRF

Mircea Sandu a promis cur─â┼úenie în fotbalul românesc la nivelul e┼čaloanelor inferioare ┼či se pare c─â pre┼čedintele FRF începe s─â se ┼úin─â de cuvânt. Pân─â la a pune în aplicare o alt─â organigram─â la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole