Ziua de glorie a Serbiei

Tenis - Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 06 Dec. 2010

Novak Djokovic a început misiunea de revenire, Viktor Troicki a dus-o la împlinire. Pentru prima dat─â în istoria Cupei Davis, Serbia cucere┼čte Salatiera de Argint, dup─â victoriile din ultimele dou─â meciuri de simplu ale finalei cu Fran┼úa. Echipa lui Guy Forget rateaz─â înc─â o ocazie, la 8 ani de la înfrângerea cu Rusia, de a cuceri trofeul Cupei Davis, dar r─âmâne cu magnifica performan┼ú─â a echipei de dublu.

Duelul “primelor rachete” a fost adjudecat în pu┼úin peste dou─â ore de un Novak Djokovic supramotivat de miza istoric─â a întâlnirii, ┼či care ┼či-a asumat rolul de lider al echipei ┼či num─âr 3 ATP, reu┼čind un meci consistent pentru a trece în minim de seturi de Gael Monfils, 6-2,6-2,6-4. Cu aceast─â a ┼časea victorie din tot atâtea întâlniri cu Monfils, Nole preg─âtea scena pentru un al cincilea meci decisiv. Ambii c─âpitani au decis s─â schimbe juc─âtorii alinia┼úi vineri, astfel c─â Viktor Troicki ┼či Michael Llodra primeau ┼čansa de a întrupa speran┼úele celor dou─â na┼úiuni.

De┼či putuse observa c─â suprafa┼úa s─âlii din Belgrad e mai lent─â decât cea preferat─â de Llodra, ┼či c─â în meciul de dublu “Mika” evoluase mai degrab─â modest, dus în spate de un Arnaud Clement în zi de gra┼úie, Guy Forget l-a titularizat pe parizian. C─â alegerea sa a fost neinspirat─â, e u┼čor de spus acum, a┼ča cum nu putem ┼čti dac─â meciul decisiv ar fi avut o alt─â desf─â┼čurare cu Gilles Simon sau Richard Gasquet în teren. Statisticile, îns─â, sunt neândur─âtoare: pentru un juc─âtor de atac precum Llodra, doar 5 a┼či, 49% puncte câ┼čtigate pe prima minge ┼či doar 48% puncte totale pe propriul serviciu, 10 urc─âri la fileu fructificate din 41 de încerc─âri, to┼úi ace┼čti parametri pun în lumin─â presta┼úia dezolant─â a francezului.

De partea cealalt─â a fileului, Troicki nu s-a l─âsat împov─ârat de presiunea momentului, a f─âcut alegerile potrivite ┼či a profitat de degringolada din jocul adversarului s─âu. Dup─â 6-2,6-2,6-3, Viktor este purtat pe bra┼úe de coechipieri, în timp ce Michael, inconsolabil, pr─âbu┼čit pe banc─â ┼či înconjurat de colegii s─âi ce încearc─â s─â-l încurajeze, nu-┼či poate re┼úine hohotele de plâns. Visul s─âu de copil a luat sfâr┼čit.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / 23 Feb. 2011

Nominaliz─ârile pentru primul tur al Cupei Davis

Victor H─ânescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi ┼či Horia Tec─âu alc─âtuiesc echipa României pentru meciul contra Argentinei, din primul tur al Grupei Mondiale, ce va avea loc între 4-6 martie, la Buenos Aires.

Tenis / Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / 06 Dec. 2010

Ziua de glorie a Serbiei

Novak Djokovic a început misiunea de revenire, Viktor Troicki a dus-o la împlinire. Pentru prima dat─â în istoria Cupei Davis, Serbia cucere┼čte Salatiera de Argint, dup─â victoriile din ultimele dou─â meciuri de simplu ale finalei cu Fran┼úa. Echipa lui Guy Forget rateaz─â înc─â o ocazie, la 8 ani de la înfrângerea cu Rusia...

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 6 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole