“Răspuns” eşuat

sport101.ro - Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / Data: 05 Dec. 2010
Allen Iverson

6 iunie 2001, primul meci al finalei NBA. Los Angeles Lakers, neînvinsă în play-off, întâlnea Philadephia 76ers. Avea să fie punctul culminant al carierei lui Allen Iverson. 48 de puncte, 6 pase decisive, 5 recuperari şi 5 intercepţii.Victorie Philadelphia, 107-101 după prelungiri. Avea să fie singura victorie din finala câştigată de Lakers.

Dacă la 25 de ani ai deja două sezoane la activ în care ai cea mai bună medie de puncte într-un sezon şi o finală NBA ai toate motivele să te gândeşti că nu o să duci lipsa inelelor de campion.

Anii au trecut şi absenţa unui lot competitiv l-au privat pe cel supranumit “The Answer” de performanţe notabile. La sfârşitul anului 2006 în NBA existau trei supervalori care jucau la aceeaşi echipă de la începutul carierei şi erau nemulţumiţe: Garnett, Iverson şi Bryant. Garnett avusese o carieră similară cu cea a lui Iverson, conducându-şi o singură dată echipă în finala Conferinţei de Vest, dar neavând niciodată şansă la câştigarea titlului de campion. În iulie 2007 avea să fie transferat la Boston, apoi a devenit campion în 2008 şi a pierdut o finală în 2010. Bryant simţea că nu are coechipieri capabili să-l ajute să-şi atingă ţelurile şi a cerut să fie transferat la altă echipă. Mitch Kupchak a acţionat transferându-l în 2008 pe Pau Gasol şi Lakers a jucat trei finale consecutive, câştigând două dintre ele. Iverson a ales să se mute în Denver şi toată lumea se aştepta ca împreună cu Carmelo Anthony să-şi transforme echipa într-una din cele mai puternice din ligă. Planul a eşuat lamentabil, iar cariera lui Iverson intra pe o pantă descendentă.

Experienţele dezastruoase au continuat la Detroit (un sezon) şi Memphis (doar trei meciuri), unde nu s-a împăcat cu statutul de rezervă. A urmat o nouă încercare de resuscitare a carierei, reîntoarcerea la Philadelphia, unde la primul meci tribunele au fost arhipline. După doar trei luni Iverson renunţă la baschet din cauza unor probleme familiale. În această toamnă a semnat un contract pe doi ani cu Beşiktaş. Performanţele sale continuă să fie departe de cele a superstarului de acum cinci sau zece ani.

A fost primul ales în draftul ce îi mai cuprindea pe Ray Allen, Kobe Bryant, Steve Nash, Jermain O’Neal sau Ben Wallace. Are o medie de 26,7 puncte în carieră (a 6-a în istoria NBA), 11 prezenţe în All-Star Game (2 titluri de MVP). Deşi nu a avut o carieră la nivelul talentului său, Iverson şi-a asigurat un loc în Hall of Fame şi rămâne unul din cei mai iubiţi jucători (în ultimul său sezon în NBA a fost votat ca titular în echipa Estului pentru All-Star Game).

 

 

Galerie imagini

Allen Iverson

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 15 Mar. 2011

Întoarcerea taurilor

În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de la câştigarea primului titlu de campioană NBA. Au spus câteva cuvinte pentru fani doi dintre jucătorii de bază de atunci: Michael Jordan şi Scottie Pippen. Deşi...

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 02 Mar. 2011

Pistoane uzate

All-Star Game-ul a fost prilejul ideal să observ că anumite lucruri nu pot fi schimbate. La jumătatea primului sfert intrau pentru prima dată pe teren cei patru jucători ai lui Boston selecţionaţi să joace în acea partidă, Garnett, Pierce, Allen şi Rando. Antipatia fanilor...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole