Pistoane uzate

sport101.ro - Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / Data: 02 Mar. 2011

All-Star Game-ul a fost prilejul ideal s─â observ c─â anumite lucruri nu pot fi schimbate. La jum─âtatea primului sfert intrau pentru prima dat─â pe teren cei patru juc─âtori ai lui Boston selec┼úiona┼úi s─â joace în acea partid─â, Garnett, Pierce, Allen ┼či Rando. Antipatia fanilor din Los Angeles nu are limite ┼či “verzii” au fost fluiera┼úi, de┼či nu îmbr─âcau tricourile lui Celtics. Dincolo de rivalitatea ancestral─â dintre cele mai titrate echipe din NBA, probabil, e vorba ┼či de antinomia stilurilor de joc. Lakers practic─â un joc ofensiv, supranumit “Showtime”, în timp fundamentul performan┼úelor lui Pierce ┼či a colegilor s─âi îl constituie  defensiva. Cu excep┼úia lui San Antonio ┼či Boston, o singur─â echip─â cu profil defensiv a reu┼čit s─â câ┼čtige titlul în deceniul recent încheiat: Detroit Pistons.

Men┼úinerea titularilor, coroborat─â cu experien┼úa lui Larry Brown, a reprezentat un factor major în succesul “pistoanelor” la mijlocul deceniului trecut. Ca ┼či Boston, Detroit a avut ┼či ea patru juc─âtori care au participat la All-Star Game simultan: Billups, Ben Wallace, Rasheed Wallace ┼či Hamilton (2006). Absen┼úa din finala NBA a înlesnit dezintegrarea  nucleului ┼či a for┼úat unele transferuri riscante, ce s-au dovedit falimentare (vezi cazul Iverson). Astfel s-a ajuns ca ast─âzi singurul care se apropie de presta┼úiile din urm─â cu cinci ani s─â fie Tayshaun Prince. Ben Wallace este în pragul retragerii, Hamilton a jucat doar un meci în aproape dou─â luni (din pricina conflictelor cu antrenorul), Billups tocmai s-a transferat la New York, iar Rasheed Wallace s-a retras la finele sezonului trecut.

Pe lâng─â rezultatele mediocre, atmosfera tensionat─â din vestiarul lui Detroit este amplificat─â de conflictul dintre juc─âtori ┼či antrenor. S─âpt─âmâna trecut─â cinci juc─âtori au lipsit de la antrenament, doar Ben Wallace absentând motivat. Ad─âuga┼úi la asta faptul c─â eliminarea antrenorului în timpul partidei a stârnit râsul juc─âtorilor s─âi. Ultimele declara┼úii acordate de Hamilton, capul revoltei, las─â s─â se în┼úeleag─â faptul c─â a fost vorba doar de o neîn┼úelegere. Chiar de ar fi a┼ča, reac┼úia juc─âtorilor la eliminarea antrenorului John Kuester este nu doar deplasat─â, îns─â reflect─â respectul ┼či încrederea de care se bucur─â cel din urm─â. De┼či conducerea clubului a negat o eventual─â schimbare pe banc─â tehnic─â, necesitatea ei este evident─â. În caz contrar, fazele finale ale play-off-ului nu vor fi ┼úeluri, ci doar amintiri.
    

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 15 Mar. 2011

Întoarcerea taurilor

În deschiderea meciului cu Utah de s─âpt─âmâna trecut─â, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de la câ┼čtigarea primului titlu de campioan─â NBA. Au spus câteva cuvinte pentru fani doi dintre juc─âtorii de baz─â de atunci: Michael Jordan ┼či Scottie Pippen. De┼či...

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 02 Mar. 2011

Pistoane uzate

All-Star Game-ul a fost prilejul ideal s─â observ c─â anumite lucruri nu pot fi schimbate. La jum─âtatea primului sfert intrau pentru prima dat─â pe teren cei patru juc─âtori ai lui Boston selec┼úiona┼úi s─â joace în acea partid─â, Garnett, Pierce, Allen ┼či Rando. Antipatia fanilor...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole