Victoria curajului

Tenis - Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 05 Dec. 2010
Foto daviscup.org

Indiferent de deznod─âmântul acestei ultime zile, Arnaud Clement ┼či Michael Llodra au scris o pagin─â în istoria finalelor Cupei Davis, dup─â victoria memorabil─â- 3-6,6-7(3),6-4,7-5,6-4- ob┼úinut─â dup─â mai bine de 4 ore ┼či jum─âtate, în fa┼úa perechii sârbe Nenad Zimonjic-Viktor Troicki.

Condu┼či cu 2-0 la seturi dup─â 2 ore de joc, în condi┼úiile dificile ale unui meci în deplasare, mai ales din cauza unui segment al publicului, cel pu┼úin agasant (pentru a folosi un eufemism în raport cu atitudinea intolerabil─â a celor care strigau în timpul serviciului francezilor sau chiar în timpul punctului, când loveau mingea), Clement ┼či Llodra n-au încetat s─â cread─â în calit─â┼úile ┼či experien┼úa lor, ┼či au reu┼čit, în cele din urm─â, s─â întoarc─â soarta meciului. O perfoman┼ú─â cu atât mai notabil─â cu cât adversarii lor au dat o replic─â demn─â de anvergura unei finale de Cupa Davis, atât în ce prive┼čte nivelul de joc, cât ┼či în atitudinea de a nu renun┼úa la lupt─â, chiar ┼či în momentele când era evident c─â perechea francez─â a pus st─âpânire pe meci.

“Aceast─â victorie se datoreaz─â atitudinii, mai mult decât loviturilor noastre”, afirm─â Arnaud Clement. Într-adev─âr, în setul 4, la 4-3, 15-40 pentru sârbi pe serviciul s─âu, în fa┼úa a, practic, dou─â mingi de meci, Arnaud nu ┼či-a pierdut cump─âtul, nu a a┼čteptat vreun cadou de la adversari, cu un serviciu câ┼čtig─âtor ┼či un voleu agresiv a salvat mingile de break ┼či a marcat un moment de r─âscruce în evolu┼úia partidei. Din urm─âtoarele 6 gameuri, sârbii nu au mai câ┼čtigat decât unul singur, dar au reu┼čit s─â-┼či ofere, totu┼či, o speran┼ú─â de a reveni în meci, în al optulea joc al decisivului, când au beneficiat de dou─â mingi consecutive pentru a-┼či recupera serviciul pierdut în debutul setului. Francezii aveau s─â treac─â ┼či peste acest obstacol, ultimul din calea victoriei lor.

Novak Djokovic ar fi preferat, desigur, ca un succes al s─âu în primul meci de ast─âzi s─â coincid─â cu victoria final─â a echipei Serbiei. Cu Fran┼úa în avantaj dup─â primele dou─â zile, Nole trebuie s─â înving─â pentru a împinge suspansul finalei c─âtre ultimul meci, unde ambii antrenori au câte dou─â variante: Tipsarevic sau Troicki, Simon sau Llodra.


 

 

Galerie imagini

Foto daviscup.org

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / 23 Feb. 2011

Nominaliz─ârile pentru primul tur al Cupei Davis

Victor H─ânescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi ┼či Horia Tec─âu alc─âtuiesc echipa României pentru meciul contra Argentinei, din primul tur al Grupei Mondiale, ce va avea loc între 4-6 martie, la Buenos Aires.

Tenis / Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / 06 Dec. 2010

Ziua de glorie a Serbiei

Novak Djokovic a început misiunea de revenire, Viktor Troicki a dus-o la împlinire. Pentru prima dat─â în istoria Cupei Davis, Serbia cucere┼čte Salatiera de Argint, dup─â victoriile din ultimele dou─â meciuri de simplu ale finalei cu Fran┼úa. Echipa lui Guy Forget rateaz─â înc─â o ocazie, la 8 ani de la înfrângerea cu Rusia...

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 6 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole