Surprize, surprize

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 03 Dec. 2010

FIFA a decis! Rusia ┼či Qatar vor organiza CM 2018 si 2022. Decizia a venit ieri la Zurich ┼či a fost una surprinz─âtoare în ambele cazuri. Cum ultima edi┼úie din Africa de Sud, dar ┼či cea viitoare din Brazilia erau primele dou─â consecutive organizate în afara b─âtrânului continent, era clar c─â Europa trebuie s─â revin─â în prim-plan. Astfel încât forul de la Zurich a acceptat pentru CM 2018 doar candidaturi venite din partea federa┼úiilor europene. Belgia ┼či Olanda împreun─â, la fel Spania ┼či Portugalia, dar ┼či candidaturile separate ale Rusiei ┼či Angliei au fost alegerile finale.

Proiectul iberic a fost creditat cu mari ┼čanse la reu┼čit─â, de┼či FIFA anun┼úase c─â nu mai agreeaz─â co-organiz─âri, excep┼úie f─âcând edi┼úia din 2002 din  Japonia ┼či Coreea de Sud.

Anglia îl avea în spate pe David Beckham, cel care a promovat revenirea turneului final în Insul─â dup─â o jum─âtate de veac. Speran┼úele britanicilor au crescut ┼či mai mult dup─â ce la prânz erau cota┼úi ca principali favori┼úi la casele de pariuri.

Decizia venit─â din plicul deschis de Blatter l-a mul┼úumit îns─â doar pe Putin, care a reu┼čit s─â aduc─â CM în Rusia, fiind pentru prima dat─â când o ┼úar─â din estul Europei va g─âzdui turneul final. Investi┼úiile f─âcute în ultimul timp acolo, dar ┼či politica de globalizare a forului mondial au condus aici.

Acuza┼úiile de corup┼úie din urm─â cu ceva s─âpt─âmâni au f─âcut ca doi dintre cei 24 de membri ai Comitetului Executiv s─â fie suspenda┼úi ┼či s─â nu aib─â drept de vot asear─â. Au planat suspiciuni asupra procedurii de alegere a ┼ú─ârii gazd─â ┼či din cauza faptului c─â în trecut au mai fost probleme la acest nivel. Este celebru cazul din urm─â cu un deceniu, când Germania a ob┼úinut g─âzduirea CM 2006 cu un vot în plus, dupa ce un mebru al Comitetului Executiv a disp─ârut misterios înaintea scrutinului.

Pentru turneul final din 2022 alegerea a fost ┼či mai surprinz─âtoare, atât timp cât ┼úara arab─â nu pornea ca favorit─â ┼či din cauza climei aspre din zon─â. Gazdele au promis c─â vor rezolva aceast─â problem─â cu ajutorul unor solu┼úii ingenioase.

Qatarul a învins îns─â colo┼či precum SUA ┼či Australia ┼či a ob┼úinut g─âzduirea celei mai importante competi┼úii fotbalistice din lume. Chiar dac─â suprafa┼úa ┼ú─ârii este comparabil─â cu dou─â jude┼úe de la noi, acest lucru nu a  fost un impediement pentru ca turneul final s─â ajung─â s─â fie organizat pentru prima dat─â pe p─âmânt arab.

┼×i aici au contat foarte mult investi┼úiile f─âcute ┼či seriozitatea ┼čeicilor. Qatarul este renumit pentru celebra academie care descoper─â talente ┼či care este frecventat─â de copii din toat─â lumea.
Toate arenele vor fi de 5 stele ┼či au fost deja botezate “stadioanele viitorului “. În acest scop a fost ┼či decizia FIFA, pentru viitorul fotbalului.  Vom vedea in 2022 cum vor sta lucrurile. Pân─â atunci s─â fim s─ân─âto┼či ┼či s─â chibi┼ú─âm lini┼čti┼úi!  

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 14 Feb. 2011

Miracolul Dortmund

Borussia Dortmund este marea revela┼úie a sezonului din Bundesliga. Galben-negrii au reînviat in acest sezon tradi┼úia performan┼úelor din ultimii 15 ani ┼či au suprins pe toat─â lumea cu o serie de rezultate care i-au propulsat în postura de mari favori┼úi la cununa cu lauri a Germaniei.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 02 Feb. 2011

ÔÇťVictimeleÔÇŁ FRF

Mircea Sandu a promis cur─â┼úenie în fotbalul românesc la nivelul e┼čaloanelor inferioare ┼či se pare c─â pre┼čedintele FRF începe s─â se ┼úin─â de cuvânt. Pân─â la a pune în aplicare o alt─â organigram─â la liga a doua sau a treia, forul de la Casa Fotbalului a decis...

Pag. 1 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole