Onoraţi drapelul !

Tenis - Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 03 Dec. 2010

Gael Monfils ┼či Janko Tipsarevic vor deschide finala Cupei Davis de la Belgrad, conform tragerii la sor┼úi de ieri.

Dac─â în echipa Fran┼úei, desemnarea lui Monfils ca „prim─â rachet─â” a reprezentat o alegere cât se poate de evident─â, mai ales dup─â forfait-ul lui Jo Wilfried Tsonga, situa┼úia p─ârea mai echilibrat─â în tab─âra sârb─â, în ce prive┼čte alegerea num─ârului doi. Viktor Troicki a avut un sezon de toamn─â mai consistent, încununat ┼či de un prim titlu din carier─â, în sal─â, la Moscova, dar experien┼úa mai solid─â ┼či gestionarea presiunii unui meci de Cupa Davis (Janko a adus dou─â puncte la simplu în semifinala cu Cehia, printre care ┼či pe cel decisiv, din ultimul meci), mai ales în cazul unei finale, au cânt─ârit în favoarea lui Tipsarevic, care prime┼čte, astfel, ocazia de a inaugura acest ultim act în compania unui adversar în fa┼úa c─âruia s-a înclinat, îns─â, la ultima lor înfruntare direct─â, la US Open-ul de anul acesta.

Monfils este cel care va avea presiunea rezultatului, pentru c─â atuul major al gazdelor, Novak Djokovic, este gata de lupt─â. În al doilea meci al zilei, num─ârul trei mondial îl va întâlni pe Gilles Simon, c─âpitanul nejuc─âtor al Fran┼úei, Guy Forget, optând pentru aceast─â variant─â în detrimentul lui Michael Llodra. „Cred c─â meciul de dublu va fi crucial. Vreau ca în meciul de sâmb─ât─â s─â am pe teren un Llodra proasp─ât ┼či dispus la efort. Vreau, de asemenea, s─â-mi ofer o op┼úiune în plus pentru simplul de duminic─â”, ┼či-a argumentat Forget aceast─â decizie.

Echipele desemnate pentru partida de dublu sunt Nenad Zimonjic (recent înving─âtor la Turneul Campionilor)-Viktor Troicki, respectiv Michael Llodra-Arnaud Clement (campioni la Wimbledon, în 2007).

Dincolo de goana dup─â bani, puncte ┼či glorie individual─â, Cupa Davis este, al─âturi de Olimpiad─â, unicul prilej oferit juc─âtorilor de tenis de a juca cu inima, de a ap─âra cu mândrie blazonul na┼úional. Ceea ce face, îns─â, Cupa Davis unic─â, este ┼čansa de a putea împ─ârt─â┼či aceste sentimente într-un cadru colectiv, cel al unei echipe na┼úionale.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / 23 Feb. 2011

Nominaliz─ârile pentru primul tur al Cupei Davis

Victor H─ânescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi ┼či Horia Tec─âu alc─âtuiesc echipa României pentru meciul contra Argentinei, din primul tur al Grupei Mondiale, ce va avea loc între 4-6 martie, la Buenos Aires.

Tenis / Cupa Davis / Autor: Bogdan ┼×ohan / 06 Dec. 2010

Ziua de glorie a Serbiei

Novak Djokovic a început misiunea de revenire, Viktor Troicki a dus-o la împlinire. Pentru prima dat─â în istoria Cupei Davis, Serbia cucere┼čte Salatiera de Argint, dup─â victoriile din ultimele dou─â meciuri de simplu ale finalei cu Fran┼úa. Echipa lui Guy Forget rateaz─â înc─â o ocazie, la 8 ani de la înfrângerea cu Rusia...

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 6 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole